Sport

George Pușcaș are o nouă ofertă din Italia. Reading și-a dat acceptul, iar atacantul se va bate pentru promovarea în Serie A

Internaționalul român George Pușcaș va evolua în Italia în noul sezon și se va lupta pentru promovarea în Serie A. Englezii de la Reading nu-l mai vor și caută soluții pentru atacantul de 26 de ani.
25.07.2022 | 16:57
George Puscas are o noua oferta din Italia Reading sia dat acceptul iar atacantul se va bate pentru promovarea in Serie A
George Pușcaș nu a ajutat-o în sezonul trecut pe Pisa să promoveze în Serie A. Are șansa de a se revanșa la Cagliari
ADVERTISEMENT

Transferat în Italia, în urmă cu aproape un deceniu, George Pușcaș nu a reușit decât temporar să-și depășească statutul de jucător de viitor. Internaționalul român se va întoarce în Peninsulă, dar nu la Pisa, echipă pentru care a evoluat în a doua parte a sezonului trecut.

George Pușcaș, împrumutat în Serie B, cu opțiune de transfer definitiv

Atacantul naționalei României și a englezilor de la Reading, George Pușcaș, revine în această vară pentru a doua oară în Italia.

ADVERTISEMENT

Împrumutat în 2013, pentru un sezon, de Inter Milano, fotbalistul a fost achiziționat definitiv un an mai târziu în schimbul a 600.000 de euro.

Nu s-a impus la gruparea nerrazurra pentru care a prins doar 7 meciuri. A fost împrumutat, pe rând, la Bari, Benevento, Novara și Palermo până în 2019 când Reading plătea pentru transferul lui 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În două sezoane și jumătate a adunat 91 de meciuri și a marcat 20 de goluri pentru gruparea engleză, dar tot nu i-a convins pe oficialii clubului că merită să rămână la echipă până la finalul angajamentului scadent în 2024.

În partea a doua a sezonului precedent a fost împrumutat în Serie B, la Pisa, echipă alături de care a fost aproape de promovarea în elita fotbalului italian. Și viitorul sezon îl va găsit tot în eșalonul secund din peninsulă.

ADVERTISEMENT

Reading și oficialii grupării Cagliari au ajuns la un acord pentru împrumutul fotbalistului, pentru un sezon, cu opțiune de cumpărare definitivă dacă sarzii vor promova în Serie A.

4.000.000 de euro cer englezii de la Reading pentru George Pușcaș, dacă fotbalistul va avea evoluții convingătoare în tricoul lui Cagliari

ADVERTISEMENT

A fost dorit și de Parma, dar salariul a blocat mutarea

George Pușcaș a demonstrat că se simte bine în Italia. În momentul în care Inter Milano a decis că fotbalistul nu se ridică la pretențiile clubului și a fost cedat la Palermo, atacantul a renăscut și a atras atenția englezilor de la Reading.

Transferul lui este considerat unul dintre cele mai neinspirate, iar britanicii fac tot ce le stă în putință să scape de român. După evoluțiile bune din partea a doua a sezonului trecut, la Pisa, echipa românilor Vali Mihăilă și Dennis Man, Parma, s-a interesat de posibilitatea de a-l achiziționa.

Salariul de 800.000 de lire sterline pe care Reading i-l achită anual a fost, însă, prea mult chiar și pentru patronul miliardar al cruciaților. Bari, una dintre echipele la care Pușcaș a mai activat în trecut a fost la rândul ei interesată de atacant, dar și în acest caz salariul a fost peste posibilitățile finanțatorilor.

3,5 milioane de euro este cota lui George Pușcaș, conform site-ului de specialitate transfermarkt

ADVERTISEMENT