Sport

George Pușcaș, la un pas de transfer! Ce a pățit actuala echipă a românului

25.06.2019 | 10:06
George Puscas la un pas de transfer Ce a patit actuala echipa a romanului

Atacantul echipei naționale de tineret, George Pușcaș este la un pas de transfer! Prezent la EURO U21 alături de naționala României, Pușcaș a aflat că trebuie să-și facă bagajele și să-și caute echipă. Viitorul lui Palermo pare decis după ce presa din Italia a anunțat că echipa din Serie B nu va mai juca de la anul în acest eșalon. Clubul lui Pușcaș nu a trimis dosarul de licenţiere pentru înscrierea în stagiunea viitoare până la ora la care era stabilit deadline-ul.

George Pușcaș, la un pas de transfer!

Se știe deja și numele echipei care o va înlocui pe Palermo. Venezia, formație retrogradată la finalul stagiunii şi la care joacă românul Sergiu Suciu ar urma să evolueze în Serie B. Astfel, potrivit jurnaliștilor italieni, clubul sicilian a trimis cu un minut mai târziu dosarul. Mai mult de atât, oficialii ligii au constatat că în dosar nu se aflau toate documentele necesare. A fost prea mult pentru fanii lui Palermo care au asediat sediul clubului.

Și primarul oraşului a reacţionat şi a cerut explicaţii conducerii. “Cetăţenii şi fanii au dreptul să ştie ce se întâmplă şi motivele pentru care nu ne-am înscris în Serie B”, a declarat Leoluca Orlando. Astfel, dacă Palermo nu își rezolvă situația și va juca într-adevăr în Serie C în sezonul viitor, atunci situația lui George Puşcaş se complică. E greu de crezut că cel mai în formă atacant român va accepta să joace în cel de-al treilea eșalon.

George Pușcaș, la un pas de transfer! George Pușcaș
George Pușcaș a evoluat sezonul trecut pentru Palermo în Serie B. Sursă foto – Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Palermo, probleme uriașe

Cota lui George Pușcaș este una în continuă creştere, iar performanţalele sale de la Campionat European U21 au atras cu siguranţă interesul echipelor din Serie A. Anul trecut, românul a reușit să marcheze de nouă ori în Serie B pentru Palermo. A fost însă un an greu pentru echipa siciliană. Palermo a terminat iniţial pe locul trei în Serie B, într-un sezon în care a schimbat patru patroni, dar apoi a fost retrogradată în Serie C din cauza problemelor financiare.

Până la urmă echipa lui George Pușcaș a scăpat în urma unui recurs și într-un final șefii fotbalului din Italia au decis să îi reducă pedeapsa la minus 20 de puncte. Ca urmare a depunctării, Palermo a coborât pe locul 11 în clasament, dar s-a menținut în Serie B.