Fotbal intern

George Pușcaș ne-a mai distrus un meci! Arogant și conflictual, atacantul are probleme mari în vestiar. Exclusiv

01.04.2021 | 17:01
George Puscas nea mai distrus un meci Arogant si conflictual atacantul are probleme mari in vestiar Exclusiv
George Pușcaș ne-a mai distrus un meci! Arogant și conflictual, atacantul are probleme mari în vestiar. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

George Pușcaș era anunțat ca o mare speranță a fotbalului românesc, mai ales că în 2014 a fost transferat de Inter Milano. Însă, la naționala României atacantul nu a confirmat și până acum a ieșit în evidență doar prin scandaluri și gesturi controversate. 

George Pușcaș ne-a mai distrus un meci! Eliminarea care poate costa scump

Ultima ieșire la rampă a lui Pușcaș în tricoul primei reprezentative a fost în meciul de la Erevan. Atacantul legitimat la Reading a avut o intrare criminală la fundașul central al armenilor, Calisir, în momentul în care România a condus cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Arbitrul a arătat direct cartonașul roșu în minutul 78 și eliminarea avea să ne coste scump. Armenia a întors rezultatul și are 9 puncte din 9 posibile, cu 6 mai mult decât România. Gestul lui Pușcaș este de neînțeles în condițiile în care “tricolorii” nu aveau altceva decât să conserve rezultatul.

Pușcaș, arogant și conflictual în vestiar!

Nu este prima dată când George Pușcaș iese în evidență cu lucruri negative la echipa națională. El este caracterizat de unii colegi drept arogant și conflictual în vestiar, iar asta s-a văzut cel mai bine la meciul din preliminariile trecute pentru Euro 2020.

ADVERTISEMENT

În meciul România – Norvegia de pe Arena Națională, disputat pe 15 octombrie 2019, crucial pentru calificare, atacantul a șocat o țară întreagă. În minutul 51 al meciului, Nicușor Bancu a scos o lovitură de pedeapsă la scorul de 0-0.

Episod șocant la România – Norvegia 1-1! I-a smuls mingea din brațe lui Stanciu și a ratat penalty

Nicu Stanciu era desemnat să bată lovitura de pedeapsă, însă mingea i-a fost smulsă din brațe de George Pușcaș. Atacantul a ignorat și semnele disperate ale selecționerului Contra care l-a desemnat pe Stanciu drept executant și a pus mingea pe punctul cu var.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș a tras lamentabil și penalty-ul ratat avea să ne coste scump. Meciul s-a încheiat 1-1 și România a ratat o șansă uriașă de a se clasa pe unul din locurile calificante pentru Euro 2020. Cosmin Contra l-a înjurat ca la ușa cortului pe atacant după ratare și la finalul meciului a spus: “M-a deranjat faptul că nu s-a respectat ce s-a vorbit înainte de joc. Atât. În rest, orice se poate întâmpla”

“Mi-am asumat responsabilitatea, simțeam că dau gol. Am luat mingea și din păcate am ratat”

După meciul cu Norvegia, Pușcaș a spus cu seninătate că simțea că el trebuie să bată: “Normal că poți să ratezi mereu, e trist. Dar îmi asum responsabilitatea, trebuie să mergem mai departe. Da, inițial el trebuia să bată (n.r. Stanciu). Mi-am asumat responsabilitatea, simțeam că dau gol. Am luat mingea și din păcate am ratat. Îmi asum asta, atacanții au și momentele astea”

ADVERTISEMENT

Este posibil ca eliminarea lui George Pușcaș să conteze mult și în actualele preliminarii. Cele trei puncte din Armenia ar putea să ne coste scump în finalul preliminariilor când se trage linie în lupta pentru calificare. Pe lângă aceste episoade, caracterul conflictual îi face probleme și în vestiar.

Cârțu, atac la Pușcaș: “Chiar nu îl înțeleg pe copilul ăsta. Când nu joacă e nemulțumit. Face figuri, intră, dă un gol și îți arată spatele…”

Sorin Cârțu l-a atacat pe George Pușcaș spunând că nu îl înțelege pe atacant, care în momentul în care nu joacă își arată vizibil nemulțumirea, iar în momentul în care intră pe teren face numai prostii:

“Nu îi dau circumstanțe. A fost cel mai slab de pe teren. Care a fost frustrarea lui? Nu îi înțeleg gestul. Chiar nu te poți concentra? Măcar să îi ajuți pe ceilalți jucători.

Păi ei mă ajută, fac 2-1 pentru mine și eu nu mă pot concentra să îmi aleg exprimarea potrivită? După acel episod cu Cosmin Contra, acum vii și îi faci o boacănă d-asta și lui Rădoi.

Chiar nu îl înțeleg pe copilul ăsta. Când nu joacă e nemulțumit. Face figuri, intră, dă un gol și îți arată spatele… Când joacă face numai prostii și prejudiciază interesul echipei naționale. Iar ca el mai sunt. Tocmai asta ține în loc rezultatele pe care le așteptăm”, spunea Cârțu la ProX.

În 23 de meciuri disputate la echipa națională, George Pușcaș a înscris 8 goluri. Însă, până acum în cele trei meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar nu a reușit să puncteze.

  • 24 de ani are George Pușcaș
  • 6 puncte sunt între Armenia și România în clasament 
ADVERTISEMENT