Fotbal international

George Pușcaș o duce pe US Palermo pe loc de promovare în Serie B! Video cu al șaselea gol al românului în acest sezon

02.03.2019 | 20:54
George Puscas o duce pe US Palermo pe loc de promovare in Serie B Video cu al saselea gol al romanului in acest sezon

Atacantul George Pușcaș a dus-o pe US Palermo pe loc de promovare în Serie B, după ce a marcat un gol în partida cu formația US Lecce, din etapa cu numărul cu număl 27 din liga a doua italiană. Fotbalistul dovedește încă o dată că promovarea la echipa națională de seniori a României nu este deloc întâmplătoare. Pușcaș a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru primele meciuri din preliminariile Euro 2020.

George Pușcaș, gol pentru US Palermo care urcă pe loc de promovare în Serie B

Atacantul român a început meciul ca titular și nu i-a înșelat așteptările antrenorului Roberto Stellone. După ce macedoneanul Aleksandar Trajkovski a deschis scorul încă din minutul 4, iar din acel moment situația pentru sicilieni s-a ușurat simțitor. În startul reprizei secunde, același Trajkovski a făcut o fază frumoasă la capătul căreia s-a aflat George Pușcaș care a înscris cu un șut din 7 metri și practic a dus-o pe US Palermo pe loc de promovare în Serie B.

În urma acestei victorii, US Palermo a urcat pe locul 2 în clasamentul din Serie B, cu 45 de puncte, cu două mai puține decât liderul Brescia, care însă are un meci mai mult disputat. Formațiile aflate pe primele două locuri promovează direct în Serie A, în timp ce echipele aflate pe pozițiile 3-8 vor juca un baraj. În acest moment, pe aceste locuri se află Beneveto (43 de puncte), Pescara (41), Lecce (41), Verona (39), Spezia (37) și Cittadella (36).

George Pușcaș la prezentarea oficială la US Palermo
George Pușcaș la prezentarea oficială la US Palermo

Pușcaș a fost convocat la naționala de seniori a României

George Pușcaș se află la al șaselea gol reușit în acest sezon de Serie B, după ce a mai înscris câte o dată în partidele cu US Lecce în tur, Cosenza și Pescara, iar în întâlnirea cu Perugia a realizat o ”dublă”. Atacantul român va fi cel mai probabil prezent în lotul echipei naționale de tineret a României la turneul final al Campionatului European din această vară, după ce a fost unul dintre artizanii calificării după 20 de ani.

Până atunci, George Pușcaș a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra la reprezentativa de seniori pentru întâlnirile cu Suedia (în deplasare, 23 martie) și Insulele Feroe (la Cluj, 26 martie), primele din campania de calificare la Campionatul European din 2020. Fotbalistul de la US Palermo se va bate pentru un loc de titular cu Gheorghe Grozav, Claudiu Keșeru și Florin Andone.