Sport

George Pușcaș, protagonist în prima repriză la România – Finlanda. A ratat din nou penalty la echipa națională, dar s-a revanșat cu o centrare perfectă la gol

George Pușcaș este ghinionistul de serviciu la echipa națională a României, după ce în meciul cu Finlanda a ratat un penalty în minutul 16. Nu este prima dată când atacantul o comite sub tricolor.
11.06.2022 | 22:32
George Puscas protagonist in prima repriza la Romania  Finlanda A ratat din nou penalty la echipa nationala dar sa revansat cu o centrare perfecta la gol
George Pușcaș a ratat penalty în România - Finlanda. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

George Pușcaș a avut ocazia să deschidă scorul pe Giulești, în România – Finlanda, din etapa a treia a Ligii Națiunilor, dar a ratat un penalty în minutul 16. Atacantul de la Pisa nu este la prima ispravă de acest gen.

George Pușcaș, penalty ratat în România – Finlanda

După ce a ratat singur cu portarul în partida cu Bosnia-Herțegovina, George Pușcaș a vrut să își spele toate păcatele din ultimii ani în duelul cu selecționata lui Markku Kanerva. La finalul primului sfert de oră, Jere Uronen l-a faultat în propriul careu pe Darius Olaru, iar „centralul” Lechner a dictat penalty.

ADVERTISEMENT

Pușcaș a luat imediat mingea și, deși părea foarte sigur că îl va învinge pe Joronen, vârful în vârstă de 26 de ani a fost blocat de goalkeeperul finlandez. Execuția a fost una extrem de modestă, pe centrul porții.

Totuși, George Pușcaș s-a revanșat 15 minute mai târziu, când i-a centrat excelent lui Nicușor Bancu, care a deblocat tabela cu al doilea său gol la prima reprezentativă. Căpitanul Universității Craiova a marcat cu capul din preajma suprafeței de poartă.

ADVERTISEMENT

Atacantul Pisei, scandal cu Cosmin Contra în 2019

George Pușcaș nu este la primul penalty ratat la echipa națională de seniori. În 2019, în preliminariile lui Euro 2020, atacantul a irosit o lovitură de pedeapsă chiar în România – Norvegia 1-1. Atunci, Pușcaș a laut mingea să bată, deși nu fusese desemnat de selecționerul Cosmin Contra.

Pentru că a irosit acel penalty, „Guriță” a făcut o criză de nervi și l-a înjurat ca la ușa cortului pe „nouarul” din atacul „tricolorilor”. Pușcaș și Contra au rezolvat însă rapid conflictul.

ADVERTISEMENT

„Astea s-au petrecut atunci, le-am clarificat atunci cu Mister, nu s-a supărat nimeni, nici el pe mine, nici eu pe el, s-a clarificat ca între doi bărbaţi după meci şi s-a terminat.

Acum suntem la o nouă convocare şi noi meciuri, eu nu mă mai bag. Dacă ar fi sa primim penalty cu Suedia? Atunci ar executa cel care va fi desemnat de Mister”, declara George Pușcaș, în toamna lui 2019.

ADVERTISEMENT

Pușcaș, cartonaș roșu în mandatul lui Mirel Rădoi

Edi Iordănescu este al treilea selecționer căruia George Pușcaș îi face probleme. Vârful de la Pisa a comis-o și în mandatul lui Mirel Rădoi, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

În primăvara lui 2021, „tricolorii” au pierdut cu 2-3 la Erevan. A fost prima înfrângere din istorie a României în fața Armeniei. La scrul de 2-1 pentru reprezentativa noastră, George Pușcaș și-a lăsat în echipa în inferioritate numerică, după ce l-a „rupt” pe un adversar. Cartonașul roșu încasat a lăsat urme adânci și astfel gazdele au reușit să întoarcă rezultatul și să câștige.

George Pușcaș n-a mai marcat un gol la prima reprezentativă din 11 noiembrie 2020, atunci când România câștiga meciul de verificare cu Belarus, scor 5-3.

  • 8 meciuri la rând fără gol marcat pentru „tricolori” avea George Pușcaș înaintea partidei cu Finlanda

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT