News

George Simion, amenințare la adresa unui ministru: “Intrăm peste el”. Despre cine este vorba

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, l-a amenințat pe un ministru din Guvernul României, declarând: "intrăm peste el".
20.07.2021 | 22:56
George Simion amenintare la adresa unui ministru Intram peste el Despre cine este vorba
ADVERTISEMENT

Simion este unul dintre contestatarii cei mai vocali ai actualei coaliție de guvernare, atacurile sale fiind de cele mai multe ori îndreptate către USR PLUS.

Liderul AUR a fost unul dintre organizatorii protestelor împotriva restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acestea desfășurându-se în mai multe orașe din țara în primăvara acestui an.

ADVERTISEMENT

George Simion, AUR a amenințat un ministru: “Intrăm peste el”. Despre cine este vorba

“Singurul răspuns pe care trebuie să îl primim este anularea acestei ordonanțe de urgență, care este în fază de proiect.  Și așa reglementările legate de creșterea porcilor sunt abuzive, deja în multe sate nu se mai cresc porci pentru că vine DSV-ul și îi amendează.

Și așa importam trei sferturi din carnea de porc, dacă se aplică această ordonanță, vom ajunge la peste 90%. Este un atentat la siguranța alimentară și la securitatea națională. Vom ajunge să mâncăm carne injectată, în loc să mâncăm carne de porc crescut în bătătură, cât se poate de bio.

ADVERTISEMENT

Singura modalitate prin care va renunța domnul Oros la acest proiect este presiunea publică, doar revoltându-ne. Nimeni nu va lua apărarea țăranului român, cum nu va lua nici apărarea ciobanilor din România.

Cîțu fuge de noi în Parlament când îl luăm la rost legat de pădurile pe care le ia și le va mai lua și legat de PNRR. Ei nu se tem decât de furia publică și singura formă de presiune este amenințarea directă.

ADVERTISEMENT

Bine ar fi să nu se teamă producătorii români, e vorba de micul producător, care crește 2-3 porci, acum i se anulează dreptul de a crește o scroafă.

Rentabil din punctul de vedere al actualului guvern este să cumpărăm de la hypermarketuri care nu sunt românești, nu au marfă românească, noi nu putem să trecem prin Parlament o lege prin care să obligăm ca jumătate din marfă să fie românească.

ADVERTISEMENT

Ajungem în situația în care vom intra peste ministrul Oros în Ministerul Agriculturii dacă nu va retrage acest proiect de ordonanță. Ei se gândesc probabil că suntem în vacanță, pe insule exotice ca ceilalți parlamentari, dar nu suntem. Îi atrag atenția ministrului Oros să nu facă acest lucru, e vorba de niște obiceiuri din moși-strămoși.

Eu am crescut cu bunicii mei la țară, creșteau 2-3 porci, nu se poate să impui aceste reguli draconice pentru a distruge satul românesc și a menține această stare de frică.

Oamenii se tem, vin inspecții de la DSV-uri, trebuie să te dezinfectezi, să nu mai hrănești porcul cu resturi alimentare. Credeam că este o glumă, dar iată că nu este”, a declarat George Simion la România TV.

ADVERTISEMENT