News

George Simion, atac la guvernul Cîțu: “Este penal”. Ce spune despre noul buletin electronic

Co-președintele AUR, George Simion, a lansat un atac la adresa guvernului Cîțu, în controversa iscată de introducerea noului buletin electronic, declarând că: @este penal".
04.08.2021 | 22:15
George Simion atac la guvernul Citu Este penal Ce spune despre noul buletin electronic
ADVERTISEMENT

Pe noile buletine electronice apare termenul de “gen” în locul celui de “sex”, iar tricolorul României nu mai este vizibil, lucruri care au iscat mai multe controverse la nivel național.

Conform unui sondaj de opinie, Alianța pentru Unirea Românilor, ar avea o intenție de vot similară cu Partidul Național Liberal, cel care înregistrează o scădere abruptă.

ADVERTISEMENT

George Simion, atac la guvernul Cîțu: “Este penal”. Ce spune despre noul buletin electoral

“Guvernul României nu are de ce să încalce legile în vigoare. Juriștii noștri au descoperit ordonanța 97 din 2005 la articolul 17 este stipulat clar că trebuie menționat sexul, așa cum am solicitat încă de ieri. Mă bucur că Ministerul de Interne a dat înapoi și a spus că s-ar putea să pună înapoi sexul în locul genului.

Au mințit cei de la MAI, iar guvernul Cîțu este penal, pentru că a dat OUG care intră în contradicție cu ordonanța 97 din 2005, spunând că sex și gen sunt același lucru, mizând probabil pe necunoașterea populației.

ADVERTISEMENT

Au justificat că nu au pus tricolorul pe cartea de identitate pentru că este prea aprinsă nuanța de roșu, acestea sunt minciuni și încercări de a se scuza în fața populației, dar din fericire, românii nu sunt atât de ușor de prostit.

Avertizăm împotriva încercărilor de la Bruxelles de a introduce identitatea de gen inclusiv în actele oficiale, în tot. Viziunea noastră este una pro-familie, o viziune care încearcă să împiedice identitatea de gen să intre în grădinițele și școlile din România”, a declarat George Simion la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De ce apare termenul ”gen” în loc de ”sex” pe noile buletine electronice. MAI explică modificarea

Luni, 2 august, a fost introdusă în România noua carte electronică de identitate, iar mai multe detalii de conținut au atras atenția imediat după prezentarea modelului de document.

O controversă a fost reprezentată de către înlocuirea termenului “sex” cu “gen” în noile buletine, iar modificarea a adus mai multe atacuri la adresa decidenților, inclusiv din spectrul politic.

ADVERTISEMENT

Chestorul de poliție Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului de Interne, a oferit miercuri câteva explicații pe baza noii cărți electronice.

“S-a precizat în anexă că pentru proiectul pilot va cuprinde mențiune gen. Dar, HG (n.r. hotărârea de Guvern) stabilește că sunt doar două opțiuni: feminin și masculin. Nu există nicio altă intervenție”, a declarat chestorul.

ADVERTISEMENT