News

Exclusiv. Cum îşi justifică George Simion atacul asupra lui Virgil Popescu din Parlament : “Mi-a zis că-s omul lui Putin”

Co-președinte AUR, George Simion, și-a justificat actul de a-l lua de gât pe ministrul energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului pe motiv că l-a numit „omul lui Putin”.
07.02.2022 | 18:21
Exclusiv Cum isi justifica George Simion atacul asupra lui Virgil Popescu din Parlament  Mia zis cas omul lui Putin
Un nou scandal în Parlamentul României provocat de liderul AUR. Sursa foto: Inquam Photos/Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele AUR, a declarat pentru FANATIK că gestul său de a-l lua de gât pe ministrul energiei chiar la tribuna Parlamentului a venit după ce acesta din urmă l-a numit „omul lui Putin”.

„Domnul ministru a zis că sunt prost și că sunt omul lui Putin, și m-am dus să-i dau replica la micronfon”, a declarat George Simion pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Acesta a intervenit și la finalul ședinței din Parlament, susținând că pe grupurile liberalilor circulă deja haștag-ul „JeSuisVirgilPopescu”. „Mai bine haștagul jesuishoț”, a spus George Simion la tribuna parlamentului. Daniel Suciu, președintele de ședință, a anunțat apoi că declară închisă „una din cele mai urâte ședințe ale Parlamentului”.

Virgil Popescu, prima reacție după conflictul cu George Simion

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a reacționat după ce a fost bruscat de George Simion la tribuna Parlamentului. Oficialul spune că ceea ce a făcut co-liderul AUR „nu e demn de un parlamentar”. În plus, acesta a cerut modificarea regulamentului pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă va depune o plângere împotriva lui George Simion, Virgil Popescu a spus că „o să mă gândesc cu colegii mei și cu avocați să vedem ce se poate face ca să nu se mai întâmple”.

„Lucrurile astea nu sunt noi, s-au mai întâmplat. În această sesiune parlamentară văd că astfel de lucruri revin. A mai fost bruscat un alt coleg de-al meu. În semn de protest, nu voi mai susține discursul. Voi depune în scris răspunsul meu la moțiunea simplă. Nu e vorba de teamă, e vorba de tras un semnal de alarmă că suntem în Parlament, nu suntem în perioada interbelică când se întâmplau unele lucruri negre din istoria României.

ADVERTISEMENT

O să analizez cu colegii mei, cu avocații, să văd ce voi face astfel încât astfel de lucruri să nu se mai întâmple. O persoană care te face hoț, care vine la tine amenințător, nu este un comportament demn de un parlamentar.

Cred că trebuie modificat regulamentul și preîntâmpinate astfel de momente. M-aș simți mult mai în siguranță într-un Parlament în care nu ar exista astfel de manifestări”, a declarat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Scandal în Parlament

Chiar în timp ce-și ținea discursul de la pupitru, Virgil Popescu a fost bruscat de liderul AUR, George Simion. În urma incidentului, ședința de plen în care se dezbătea moțiunea simplă depusă împotriva ministrului energiei a fost suspendată.

Între cei 2 politicieni a izbucnit un schimb de replici de la distanță, presărat cu acuzații și jigniri. Nervos, George Simion a venit la pupitru și l-a bruscat pe oficialul Guvernului.

În timp ce Virgil Popescu vorbea în fața Parlamentului, liderul AUR, George Simion, aflat în sală, striga ”Hoțule!”.

A urmat o replică din partea ministrului: ”Domnule președinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin, să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri?”.

După aceste ironii, co-liderul AUR s-a dus în fața Parlamentului, la tribună, și l-a bruscat pe Popescu: ”Ești un hoț”, i-a spus deputatul AUR. Președintele de ședință a reacționat rapid: ”Domnule Simion, luați mâna, rog chestorii să-l îndepărteze de domnul Simion”, a fost apelul acestuia.

Dialogul Simion – Popescu a continuat ”La Rusia cu dumneavoastră”, i-a spus Virgil Popescu. Suciu a continuat să detensioneze situația: ”Domnule Simion, luați mâna de pe domnul ministru!”.

”Ești un prost”, s-a auzit, pe fundal, replica ministrului pentru George Simion.

ADVERTISEMENT