News

George Simion, avertisment dur după ce 12 senatori AUR au votat mărirea salariilor demnitarilor: ”Peste cadavrul meu! Îi dăm afară în secunda doi”

George Simion a criticat dur senatorii care au votat mărirea salariilor demnitarilor, inclusiv cei 12 senatori AUR și promite că se va opune votului final.
22.09.2022 | 23:43
George Simion avertisment dur dupa ce 12 senatori AUR au votat marirea salariilor demnitarilor Peste cadavrul meu Ii dam afara in secunda doi
George Simion, despre majorarea salariilor demnitarilor. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Simion crede că senatorii AUR au făcut acest lucru în necunoștință de cauză, pentru că UDMR a făcut modificările respective, de mărire a salariilor, cu 15 minute înainte de vot.

Simion, mesaj categoric: ”Peste cadavrul meu”

12 senatori AUR au votat majorarea salariilor demnitarilor, cu peste 2.000 de lei, alături de coaliția de guvernare. Simion i-a avertizat pe toți colegii săi din AUR că cei care vor susține acest demers și în Camera Deputaților vor fi excluși din partid.

ADVERTISEMENT

”Dacă va exista un parlamentar AUR care votează în Camera Deputaţilor această majorare, va fi dat afară în secunda doi. Asta nu e o ameninţare, e o constatare!

Nenorociţii ăştia, în actuala criză, de la UDMR au băgat un subterfugiu cu 15 minute înainte. Şi senatorii AUR votat, o să facem o anchetă, sper din neştire. Este momentul de toleranţă tero pentru politicieni cărora le e prea bine şi mai vor 2000 de lei.

ADVERTISEMENT

Nu, peste cadavrul meu. Camera Deputaţilor este for decizional, acolo se decide. Asta este o atenţionare, peste cadavrul meu, toleranţă zero, nu acceptăm aşa ceva. Nu putem face una şi predica alta. Nu, nu în numele meu şi nu în numele AUR. La revedere!”, a transmis Simion pe Facebook.

Senatul a adoptat cu 92 de voturi și 22 împotriva, alături de patru abțineri, un proiect legislativ prin care salariile demnitarilor și aleșilor locali vor fi mărite. Inițiatorii proiectului susțin că, în realitate, de mărire vor beneficia doar primarii de comune care au salarii prea mici.

ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat a anunțat, de asemenea, că se va opune ca salariile să fie mărite pentru parlamentari, însă primarii au nevoie de această mărire. Paradoxal, primarii au anunțat prin vocea lui Emil Boc că ei nu au solicitat o astfel de măsură.

”PSD va propune în cadrul coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Potrivit planurilor propuse și votate în Senat, salariile demnitarilor vor crește cu peste 2.000 de lei. Deja au existat voci de parlamentari care au considerat măsura necesară, din cauza inflației.

ADVERTISEMENT