ADVERTISEMENT
News

George Simion, avertisment pentru Ministrul Justiției: “E un semnal de alarmă pentru Stelian Ion”

Autor: Rareș Mușătoiu | 11.02.2021 | 21:12
George Simion, avertisment pentru Ministrul Justiției:
George Simion vrea să cheme USR-PLUS la tribunal: ”Ei sunt extremiști. Au sărit calul” foto: hepta.ro

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a comentat joi la România TV situația Secției Specială de Investigare a Magistraților, dar și ce măsuri economice consideră că ar putea dezvolta România, declarând că “acesta este un semnal de alarmă pentru ministrul Stelian Ion, asta dacă își ia funcția în serios”.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion, Ministrul Justiției, a declarat de acum o lună că Secția Specială se va desființa, pe care o consideră ineficientă.

George Simion îl avertizează pe Stelian Ion: “Este un semnal de alarmă”

“CSM a votat împotriva desfințării acestei Secții Speciale, un semnal de alarmă pentru ministrul Stelian Ion, dacă își ia funcția de ministru în serios. Trebuie regândită Secția Specială, dar cu siguranță și magistrații trebuie să răspundă, pentru că toți oamenii răspund pentru faptele lor”, a declarat co-președintele AUR pentru RTV.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion despre Secția Specială: “Va fi desființată”

„Va fi desființată Sectia Specială și nu va dura mult până se va întâmpla. Nu a fost una eficientă. A avut în 2 ani, 6 rechizitorii, câteva declinări și foarte multe clasări. Au fost multe probleme legate de Secția Specială. S-a pornit cu stângul de la început.

Era o vreme în care se dorea control asupra justiției. Domnul Iordache și-a dorit această secție ca un interpus al celor care l-au trimis acolo”, a mai zis Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

„Rolul serviciilor de informații este unul aparte. Ele nu fac anchete penale. În anumite situații în care se surprind anumite infracțiuni, de regulă grave, acele înregistrări, din punctul meu de vedere ar fi păcat să nu poată fi folosite în procesul penal.

Eu consider că o modificare legislativă ar putea reglementa foarte bine acest aspect. CCR ne-a spus că aceste probe nu pot fi folosite. Există acum mai multe variante”, a declarat în urmă cu o lună Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

Co-președintele AUR: “Donez 90% din salariu”

“90% din salariu îl donez, rămân cu 1290 de lei. Magistrații trebuie să aibă salarii semnificative, iar pensiile să fie în conformitate cu contributivitatea. Țara asta este suficient de bogată astfel încât și oamenii din aparatul bugetar și cei din mediul privat să poată avea un trai decent.

Pentru asta ne trebuie o legislație simplă, predictibilă pentru mediul privat, mai puține controale și un control strict asupra resurselor naturale.

ADVERTISEMENT

Nu se vrea să se colecteze, în România există sute de grupări mafiote pe care le-am tot demascat împreună cu colegii mei: mafia imobiliară, a gunoaielor, a pădurilor, farmaceutică și așa mai departe. Nimeni nu are interes să demaște aceste scheme și să se implice într-o colectare semnificativă”, a adăugat Simion.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!