Fotbal intern

George Simion, candidatul independent ce a strâns 120.000 de voturi şi a bătut PSD în diaspora, suporterul României în San Marino! Foto

18.06.2019 | 20:53
George Simion candidatul independent ce a strans 120000 de voturi si a batut PSD in diaspora suporterul Romaniei in San Marino Foto
George Simion, candidatul independet care a bătut PSD în diaspora, suporterul României în San Marino

George Simion, candidatul independent care a bătut PSD în diaspora, la alegerile europarlamentare 2019, este suporterul României în San Marino. Politicianul a fost prezent în tribunele stadionului “Serravalle” la meciul cu Croaţia U21 de la turneul final de Campionat European de tineret.

George Simion, candidatul independent care a bătut PSD în diaspora, suporterul României în San Marino. A stat în mijlocul fanilor

După ce a bătut PSD în diaspora, George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a venit în San Marino să fie suporterul României. Aproape 3.500 de români au venit la meciul cu Croaţia de la EURO 2019, aceştia reuşind să pună presiune pe adversarii selecţionatei lui Mirel Rădoi încă din start.

George Simion şi-a anunţat prezenţa la meciul din San Marino, postând pe contul personal de Facebook mai multe imagini din tribunele stadionului “Serravalle”. “Sunt în San Marino pentru a susține tinerii tricolori. Hai România!”, a fost mesajul postat de omul politic.

George Simion, candidatul independet care a bătut PSD în diaspora, suporterul României în San Marino
George Simion, candidatul independet care a bătut PSD în diaspora, suporterul României în San Marino

Cine este George Simion, politicianul care a obţinut în diaspora mai multe voturi ca PSD

Născut pe 21 septembrie 1986, în Focşani, George Simion este unul dintre cei mai cunoscuţi activişti români. Acesta a devenit cunoscut pentru campaniile dedicate unirii României cu Brasarabia. Din acest motiv, politicianul este considerat indezirabil pe teritoriul ţării vecine, acesta primind de-a lungul timpului cinci interdicţii de intrare în această ţară. Pe 1 octombrie 2018 a primit ultima interdicţie, George Simion neavând voie să intre pe teritoriul Moldovei până în 2023.

La alegerile europarlamentare 2019, George Simion a obţinut peste 120.000 de votruri în diaspora şi Republica Moldova, reuşind să bată PSD. Cu un total de 1,24% din totalul de voturi, activistul nu a primit un mandat în Parlamentul European, însă a reuşit să obţină un scor mai bun decât UNPR (0,6%). Politicianul a candidat sub sloganul “România Mare în Europa”.