News

George Simion, cel mai dur mesaj la adresa Maiei Sandu. ”Nu vrem să intrăm cu tancurile în Republica Moldova”

George Simion a lansat cel mai dur atac la adresa actualului regim de la Chișinău, despre care spune că nu face decât să aștepte ajutorul Bucureștiului.
03.12.2022 | 19:40
George Simion cel mai dur mesaj la adresa Maiei Sandu Nu vrem sa intram cu tancurile in Republica Moldova
De Ziua Națională, George Simion a lansat cel mai dur atac la adresa regimului de la Chișinău / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, spune că Republica Moldova este un stat artificial creat de sovietici, care trebuie să dispară cât mai curând. El consideră că regimul condus de Maia Sandu este unul ”separatist” care ignoră voința populară.

George Simion: ”Republica Moldova este un stat artificial”

„Basarabia este și va fi România. Bucureștiul nu mai trebuie să susțină regimul separatist antiromânesc de la Chișinău. Nu e normal ca noi, contribuabilii români, să plătim o administrație inutilă peste Prut.

ADVERTISEMENT

Nu cred că propaganda Moscovei susține că Basarabia e pământ românesc. Ar trebui ca toată lumea să admită că statul de la est de actuala Românie este unul artificial creat, atunci zona ar reveni la patria-mamă.

Trebuie anulat Pactul Ribbentrop-Molotov. În actualele zile ale agresiunii Moscovei, trebuie să ne susținem țara”, a  declarat George Simion în emisiunea Controversat de la Realitatea.

ADVERTISEMENT

Simion insistă ”să nu se pătrundă cu tancurile” în Moldova

Simion e de părere că a venit momentul ca oamenii să decidă dacă vor ca o nouă unire să aducă Moldova lângă România, însă insistă ca acest proces să fie unul democratic.

”Nu trebuie să intrăm cu forța în Chișinău. Unire se poate face prin alegerea democratică a oamenilor, ca în 1918. Oamenii ar trebui să voteze dacă vor unirea cu România.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vor, mă întreb de ce mai susținem financiar Moldova. Dacă cei din Moldova consideră că orașul Chișinău nu este unul românesc, să ne spună. Nu vrem să intrăm cu tancurile în Republica Moldova”, a mai explicat Simion.

Liderul AUR are interdicție de a intra în Republica Moldova

George Simion este singurul lider politic din România care are interdicție de a intra în Republica Moldova după ce, în 2018, a organizat un marș ”pe jos” de la Alba Iulia la Chișinău. La acea vreme Simion nu intrase în politică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, liderul AUR a mai încercat să intre de două ori în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar, în 2021 și 2022. Interdicția de a intra în Moldova va expira, în cazul lui George Simion, în 2023.

ADVERTISEMENT