News

George Simion, co-președintele AUR, acuzat că primește bani din Rusia. “Vor apărea și dovezi ale finanțărilor dumneavoastră”

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților îl acuză pe George Simion că primește finanțări ascunse din partea Federației Ruse. Între cei doi există un conflict mai vechi.
22.03.2022 | 15:04
George Simion copresedintele AUR acuzat ca primeste bani din Rusia Vor aparea si dovezi ale finantarilor dumneavoastra
George Simion este acuzat că ar primi bani din Rusia. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, se află acum în centrul unui nou scandal politic. Președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Pavel Popescu (PNL), îl acuză că ar primi bani din Federația Rusă, notează Știri pe surse.

Controverse între cei doi deputați

În timpul unei ședințe din plenul Camerei Deputaților, în timpul căreia se discuta pe textul legii finanțării partidelor politice, între Pavel Popescu și George Simion a izbucnit un nou conflict.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Popescu a susținut că finanțarea partidului AUR nu se face prin cotizațiile membrilor și că, în schimb, banii necesari diferitelor activități ar proveni din Federația Rusă.

“Faceți tot posibilul să vă distanțați de finanțările ruse, banii rusești pe care îi primiți, așa, pe neveu. În curând vor apărea și dovezi ale finanțărilor dumneavoastră”, a declarat deputatul liberal.

ADVERTISEMENT

George Simion a răspuns acuzațiilor aduse de către deputatul liberal. El a explicat că afirmațiile acestuia sunt nefondate. În plus, el a ținut să sublinieze că ar fi singurul membru al Parlamentului României care își donează salariul.

“Domnule Pavel Popescu sunteți o biată caricatură care s-a nimerit, din greșeală, la Comisia de Apărare, în funcția de președinte. Sunteți o caricatură și o să vă demonstrez lucrul ăsta”, i-ar mai fi transmis Simion liberalului.

ADVERTISEMENT

O istorie a conflictului dintre cei doi

Trebui subliniat faptul că acest schimb de acuzații și declarații între Paul Popescu și George Simion nu este o premieră. Cei doi au mai avut o astfel de confruntare în urmă cu o lună, atunci când a fost decisă scoaterea din Comisia de Apărare a unui alt deputat, Dumitru Coarnă.

Atunci, Simion a încercat să îl apere pe deputat, subliniind experiență acestuia în domeniul apărării și comparând-o cu cea a președintelui acestei comisii.

ADVERTISEMENT

“Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde președinte este acea caricatură… Scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, declara atunci George Simion.

La fel ca și acum, Pavel Popescu a făcut trimitere la influența Rusiei în lume și a cerut sancționarea lui george Simion.

“Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Luhansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-și jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, declara Popescu de la tribuna Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici