News

George Simion, co-președintele AUR, acuzat că primește bani din Rusia. “Vor apărea și dovezi ale finanțărilor dumneavoastră”

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților îl acuză pe George Simion că primește finanțări ascunse din partea Federației Ruse. Între cei doi există un conflict mai vechi.
22.03.2022 | 15:04
George Simion copresedintele AUR acuzat ca primeste bani din Rusia Vor aparea si dovezi ale finantarilor dumneavoastra
George Simion este acuzat că ar primi bani din Rusia. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, se află acum în centrul unui nou scandal politic. Președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Pavel Popescu (PNL), îl acuză că ar primi bani din Federația Rusă, notează Știri pe surse.

Controverse între cei doi deputați

În timpul unei ședințe din plenul Camerei Deputaților, în timpul căreia se discuta pe textul legii finanțării partidelor politice, între Pavel Popescu și George Simion a izbucnit un nou conflict.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Popescu a susținut că finanțarea partidului AUR nu se face prin cotizațiile membrilor și că, în schimb, banii necesari diferitelor activități ar proveni din Federația Rusă.

“Faceți tot posibilul să vă distanțați de finanțările ruse, banii rusești pe care îi primiți, așa, pe neveu. În curând vor apărea și dovezi ale finanțărilor dumneavoastră”, a declarat deputatul liberal.

ADVERTISEMENT

George Simion a răspuns acuzațiilor aduse de către deputatul liberal. El a explicat că afirmațiile acestuia sunt nefondate. În plus, el a ținut să sublinieze că ar fi singurul membru al Parlamentului României care își donează salariul.

“Domnule Pavel Popescu sunteți o biată caricatură care s-a nimerit, din greșeală, la Comisia de Apărare, în funcția de președinte. Sunteți o caricatură și o să vă demonstrez lucrul ăsta”, i-ar mai fi transmis Simion liberalului.

ADVERTISEMENT

O istorie a conflictului dintre cei doi

Trebui subliniat faptul că acest schimb de acuzații și declarații între Paul Popescu și George Simion nu este o premieră. Cei doi au mai avut o astfel de confruntare în urmă cu o lună, atunci când a fost decisă scoaterea din Comisia de Apărare a unui alt deputat, Dumitru Coarnă.

Atunci, Simion a încercat să îl apere pe deputat, subliniind experiență acestuia în domeniul apărării și comparând-o cu cea a președintelui acestei comisii.

ADVERTISEMENT

“Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde președinte este acea caricatură… Scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, declara atunci George Simion.

La fel ca și acum, Pavel Popescu a făcut trimitere la influența Rusiei în lume și a cerut sancționarea lui george Simion.

“Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Luhansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-și jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, declara Popescu de la tribuna Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT