Alegeri 2024

George Simion condamnă donarea unui sistem Patriot pentru Ucraina. „Cer ca această decizie să fie luată după alegerea noului preşedinte al României”

George Simion, despre sistemul Patriot donat Ucrainei. „Cer ca această decizie să fie luată după alegerea noului preşedinte al României”
20.06.2024 | 19:32
George Simion condamna donarea unui sistem Patriot pentru Ucraina Cer ca aceasta decizie sa fie luata dupa alegerea noului presedinte al Romaniei
Simion spune că sistemul Patriot trebuie păstrat ca să apere România / Foto: Inquam Photos, Saul Pop
ADVERTISEMENT

George Simion, președintele AUR, a reacționat, joi, după ce, în urma ședinței CSAT, România a decis să „doneze” un sistem Patriot pentru Ucraina. „Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război”, a afirmat Simion.

„România nu are de ce să intre în războaiele altora”

George Simion, liderul AUR, a condamnat, joi, decizia României de a dona un sistem de apărare antirachetă și antiaeriană Patriot pentru Ucraina, în urma unei ședințe CSAT convocată de președintele Klaus Iohannis. Tot joi, Administrația Prezidențială a anunțat și că șeful statului român se retrage din cursa pentru conducerea NATO.

ADVERTISEMENT

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT, de a renunţa la apărarea de tip Patriot pentru România şi de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca preşedinte al României nu voi implica ţara noastră şi nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacităţi de apărare”, a declarat George Simion într-un mesaj video postat pe pagina sa Facebook.

„Să rămână și să apere românii”

George Simion a subliniat, în calitate de, spune el, „candidatul cu şanse mari de a intra în turul doi de alegeri” că acest sistem Patriot nu trebuie să părăsească teritoriul țării ci trebuie să rămână pentru a-i apăra pe români. Totodată, liderul AUR a mai spus că le cere tuturor oficialilor ca decizia trimiterii sistemului Patriot în Ucraina să fie luată după ce se va ști cine va fi noul președinte al României.

ADVERTISEMENT

„De aceea, vă anunţ oficial, pentru că sunt candidatul cu şanse mari de a intra în turul doi de alegeri şi pentru că sunt singurul candidat cu şanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidenţială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului preşedinte al României”, a mai spus George Simion.

Patriot, „donat” la schimb

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, că membrii CSAT au decis să „doneze” un sistem Patriot Ucrainei, fără a oferi mai multe amănunte, doar că aceasta se va face în contrapartidă, prin negocieri cu aliații, în special cu SUA, „în vederea obținerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecției spațiului aerian național, de modernizare a Armatei României și de asigurare a interoperabilității cu sistemul NATO, fiind, totodată, necesară identificarea unei soluții temporare de acoperire a vulnerabilității operaționale astfel create”.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”