News

George Simion, despre o alianță a AUR cu naționaliștii maghiari și cei polonezi: “Am mai multă încredere în Orban al Ungariei decât în cel al României”

George Simion, liderul AUR, a vorbit luni, la România TV, despre o alianță AUR la nivel european, declarând: "Am mai mare încredere în Viktor Orban al Ungariei decât în Orban al României".
05.07.2021 | 22:31
George Simion despre o alianta a AUR cu nationalistii maghiari si cei polonezi Am mai multa incredere in Orban al Ungariei decat in cel al Romaniei
ADVERTISEMENT

Regimul de la Budapesta a provocat o controversă internațională, atrăgând critici din partea multor lideri europeni, prin intermediul unei legi pe care a introdus-o care își propune să “protejeze minorii de propaganda LGBT.

Liderul maghiar este apreciat în România de către Kelemen Hunor, lider al UDMR, care a declarat acest lucru în repetate rânduri.

ADVERTISEMENT

George Simion, despre o alianță a AUR la nivel european: “Am încredere în Viktor Orban al Ungariei”

Victor Ciutacu: “Ați văzut declarația domnului Ludovic Orban? Ce faceți? Faceți alianță cu PNL-ul?”

George Simion: “Eu sunt de acord cu tot ce a zis Ludovic Orban, dar nu cred în emițătorul acestor afirmații, ar trebui să își demonstreze această poziție.

ADVERTISEMENT

Doi ani nu a acționat în sens național de câte ori s-au înstrăinat resursele naționale, de câte ori au fost puse în pericol școlile românești din Harghita și Covasna cu participarea UDMR și câte și mai câte…

Am încredere mai degrabă în Viktor Orban al Ungariei care luptă pentru familie decât să am în Orban al României.

ADVERTISEMENT

Declarația domnului Orban este una făcută în contextul luptelor pentru putere. Într-adevăr, decât domnul Cîțu care introduce educație pornografică în școli, în rândul copiilor, este mai de dorit o asemenea poziție, mai apropiată de valorile conservatoare.

Ludovic Orban până în septembrie când are congres are de demonstrat acest lucru, de exemplu, printr-o poziție clară legată de educația sexuală, de exemplu. Chiar domnul Orban i-a chemat pe cei de la USR în coaliție, despre cei care spune acum că nu sunt români.”

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu: “Se prefigurează un nou grup politic la nivel european?”

George Simion: “Este de dorit în momentul acesta. Viktor Orban al Ungariei luptă pentru țara lui și luptă pentru un viitor al Europei. Noi suntem pro-europeni în sensul unei Europe a națiunilor, una care să vrea binele popoarelor și luptăm pentru o Europă creștină.

Am semnat scrisoarea liderilor patrioți europeni, suntem acolo lângă liderii maghiari, polonezi, lângă italienii care vor conduce viitorul guvern, lângă toți liderii patrioți. Aceasta este calea prin care vom ajunge să exploatăm resursele noastre și să prosperăm ca țară.

Dacă vom continua înainte cu forțe anti-naționale cum sunt cei de la USR și domnul Cîțu, România va fi depopulată și distrusă.”

 

ADVERTISEMENT