News

George Simion, despre propunerea PNL pentru funcția de premier: “Este o cacealma”

10.12.2020 | 11:17
George Simion despre propunerea PNL pentru functia de premier Este o cacealma
ADVERTISEMENT

Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a explicat cum vede propunerea PNL-ului pentru funcția de premier. Acesta a folosit cuvinte precum „cacealmea” pentru a descrie respectiva propunere.

Simion a criticat în termeni duri această decizie și poziția președintelui Klaus Iohannis. El a mai adăugat că nu este de acord cu niciunul dintre numele propuse de cele trei partide din fața AUR-ului, conform rezultatului alegerilor din 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

Declarațiile bărbatului au fost făcute în cadrul prezenței acestuia în platoul B1, iar liderul formațiunii care a adus cea mai mare surpriză a scestui scrutin electoral a precizat și că grupul politic din care face parte nu va intra în nicio coaliție de guvernare.

George Simion, despre propunerea PNL pentru noul prim-ministru

„Ni se pare o glumă, probabil este o cacealma folosită de preşedintele Klaus Iohannis în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim ministru”, a spus liderul AUR.

ADVERTISEMENT

Acesta a adăugat că formaținea politică din care face parte nu poate să emită pretenții pentru propunerea unui premier, dar că nu este de acord cu cei care au fost propuși de celelalte trei.„Noi suntem a patra forță politică în momentul asta.

Nu prea putem noi să propunem o variantă de prim-ministru pentru ca abia a aflat lumea de noi și am luat 10% din voturi. Așteptam să vedem numele propuse de primele trei forțe: PSD,  PNL și USR. Numele vehiculate până acum nu ne-au convins.

ADVERTISEMENT

Cred că USR nu o să-l susțină pe Cîțu. Nu ne conving niciunul din aceste trei nume. Așteptăm negocieri, dialog, să venim și noi dacă va fi cazul cu o variantă către celelalte 3 forțe politice dacă vor avea nevoie de votul nostru.

Până acum nu am purtat nici o discuție în acest sens cu reprezentanții partidelor politice. S-ar putea mâine sau poimâine să discutăm și despre alte variante decât aceste 3 nume. Am spus că nu vom intra în nicio coaliție de guvernare.

ADVERTISEMENT

Acesta este mandatul pe care alegătorii noștri ni l-au dat. Nu putem trăda acest mandat. Avem mandat să votăm profesioniști, la conducerea țării, care să fie patrioți, cinstiți și buni profesioniști”, a explicat Simion.

ADVERTISEMENT