News

George Simion, despre redeschiderea școlilor: “S-a ținut cont de poftele politicienilor, de copii nu”

26.01.2021 | 22:53
George Simion despre redeschiderea scolilor Sa tinut cont de poftele politicienilor de copii nu
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, a comentat marți la Antena 3 despre redeschiderea școlilor, dar și despre vaccinare, declarând: “cum s-a putut vota la alegerile parlamentare și la cele locale? S-a ținut cont de poftele decidenților noștri, dar de copii nu se ține cont”.

Ministrul Educației a declarat că redeschiderea școlilor pe opt februarie nu va fi condiționată de vaccinarea cadrelor didactice, categorie care încă nu a reușit să fie imunizată.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva săptămâni, liderul AUR a cerut ca evaluările naționale să fie amânate, ținând cont de contextul actual.

Simion despre redeschiderea școlilor: “De copii nu se ține cont”

“Este obligatoriu să fie redeschise școlile, din martie copiii României nu mai merg la școală, dacă nu mai suntem capabili din martie 2020 până în februarie 2021 să oferim acestor copii o educație, închidem această țară și gata.

ADVERTISEMENT

Nu e posibil așa ceva, sunt sute de mii de părinți, toți au fost duși cu zăhărelul, s-au deschis o săptămână, s-au mai închis trei luni, trebuie să ne gândim la educația generațiilor viitoare.

Există pandemie, s-ar putea să mai existe încă cinci ani. Cum s-a putut vota la alegeri locale și parlamentare? De poftele alegătorilor s-a ținut cont, de copii nu se ține cont.

ADVERTISEMENT

Noi, AUR, pledăm pentru redeschiderea urgență a școlilor. Ministerul Educației închide clasele și le comasează pe cele care au sub 25 de elevi, mai ales că sunt unele clase vocaționale care nu ar trebui închise.

Știți ce mai face? Taie istoria și geografia Românilor din programă, lucrurile astea nu trebuie tolerate, nu o să le tolerăm, suntem o voce a românilor, suntem parte a deciziei politice”, a declarat George Simion la Sintea Zilei.

ADVERTISEMENT

Co-președintele AUR despre vaccin: “Devine inutil pentru unele tulpini”

“Văd că evoluția acestui virus este în continuă schimbare, domnul doctor vorbește de Ivermectină de peste o lună. A salvat oameni în America, am văzut astăzi despre un tratament folosit în Germania, cu anticorpi de sinteză, există alternative la vaccin, pentru că acesta devine inutil pentru unele tulpini.

Eu nu sunt doctor, e bine, însă, să ținem ochii deschiși, îl salut pe domnul doctor Alexie și mă bucur că un român care profesează acolo vrea să facă bine acolo, dar și să salveze viețile românilor.

De asta suntem oameni politici, de asta ne votează oamenii, să avem grijă inclusiv de sănățatea națională. Trebuie să ținem ochii deschiși, dacă luăm pe nemestecate tot ce ne servesc alții, nu cred că este foarte util”, a adăugat co-președintele AUR.

ADVERTISEMENT