News

George Simion, dialog cu Emanuel Ungureanu la Antena 3: “Mi-e greu să văd ceva coerent la un partid extremist”

14.04.2021 | 22:01
George Simion dialog cu Emanuel Ungureanu la Antena 3 Mie greu sa vad ceva coerent la un partid extremist
George Simion, dialog cu Emanuel Ungureanu la Antena 3: "Mi-e greu să văd ceva coerent la un partid extremist" foto: hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, co-președinte AUR și Emanuel Ungureanu, deputat ales pe listele USR-PLUS, au purtat un dialog încins miercuri, în direct la Antena 3, privind strategiile partidelor în contextul crizei politice declanșată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de Ministru al Sănătății: “mi-e greu să văd ceva coerent în ceea ce propune un partid extremist”.

Vlad Voiculescu a fost demis de către Florin Cîțu, iar interimatul va fi asigurat chiar de către prim-ministru până se va soluționa acest conflict politic în interiorul coaliției de guvernare.

ADVERTISEMENT

Simion a declarat miercuri că după demiterea lui Voiculescu, în câteva zile, Florin Cîțu va fi destituit din funcție, ceea ce ar agrava criza politică.

George Simion și Emanuel Ungureanu, dialog la TV: “Mi-e greu să văd ceva coerent în ce face un partid extremist”

George Simion: “Noi nu vom intra într-un guvern de uniune națională, dar vom propune specialiști la sănătate, educație, agricultură. Vrem ce e mai bine pentru români, iar Năsui, Popescu și ce mai avem acum nu satisfac această necesitate a țării de a avea niște conducători. Nici președintele Iohannis nu satisface această necesitate.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu este o șansă pentru alegeri anticipate, este egoismul mult prea mare din partea unora, Constituția permite unele lucruri și altele nu. Atunci când domnii de la USR nu îl vor mai susține pe Klaus Iohannis, s-ar putea să voteze și ei.”

Mihai Gâdea: “Ați vota alături de AUR suspendarea domnului președinte?”

Emanuel Ungureanu: “Mi-e greu să văd ceva coerent în ceea ce face și spune AUR.”

George Simion: “Dar Florin Cîțu este coerent pe care l-ați pus și acum îl dați jos?”

Emanuel Ungureanu: “Încercăm să purtăm un dialog, dar…”

George Simion: “Mai greu cu dumneavoastră, dar încercăm.”

Emanuel Ungureanu: “Dumneavoastră sunteți anti-mască, anti-vaccin, nu înțeleg cum doriți dumneavoastră să gestionați această pandemie în aceste condiții.”

ADVERTISEMENT

George Simion: “Nu, vorbiți prostii, suntem anti-oameni goi în funcții cum sunteți dumneavoastră, suntem anti-Voiculescu, anti-Năsui și împotriva altor oameni care vor să satisfacă interesele Franței și ale altor țări.

Vlad Voiculescu este astăzi pa, este foarte bine, dar e doar un pion. Dar vrem să vedem și cum pleacă Klaus Iohannis. Pentru dumneavoastră problema numărul unu este AUR?”

ADVERTISEMENT

Emanuel Ungureanu: “Aveți un comportant iresponsabil și sunteți un partid extremist.”

George Simion: “Dumneavoastră sunteți extremiști că ați gestionat astfel sănătatea în pandemie, au murit oameni din cauza dumneavoastră.”

Emanuel Ungureanu: “Dacă mai sunt alte întrebări din partea domnului Ciuvică, pentru că sunt mult mai bune decât ale dumneavoastră.”

George Simion: “Am înțeles, domnule Ungureanu, mulțumim, somn ușor!”

Emanuel Ungureanu: “Sănătate!” (n. red. dialogul a continuat după câteva minute)

George Simion: “Putem vota și alături de USR, dar nu cu securiști, fără acoperiți.”

Emanuel Ungureanu: “O condiție să intri în USR-PLUS este să nu fi colaborat cu Securitatea. Ce securiști? Doamne, câtă vorbărie…”

George Simion: “Da, da, cunoaștem, de la Cioloș în jos. De aceea am făcut noi un partid pentru că am fost păcăliți de acest partid și de mișcarea Rezist care spunea că voia binele României, dar apăra interesele unor bănci.”

ADVERTISEMENT