News

George Simion: Dosarul penal legat de Valea Uzului nu mă implică pe mine

15.12.2020 | 19:00
George Simion Dosarul penal legat de Valea Uzului nu ma implica pe mine
ADVERTISEMENT

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a infirmat o informație apărută pe site-ul Lumea Justiției conform căreia pe numele său ar urma să fie deschis un dosar penal pentru incidentele care au avut loc în Valea Uzului în iunie 2019.

Simion susține că nu este implicat în niciun fel în acel dosar și că singurul dosar legat de Valea Uzului este unul în care are calitatea de victimă, soldat cu neînceperea urmăririi penale.

ADVERTISEMENT

Lumea Justiției susține că George Simion ar fi implicat într-un dosar care face referire la infracțiuni de distrugere, incitare la ură și discriminare, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice.

“Nu am nicio treabă cu acel dosar penal”

Potrivit Libertatea, Simion susține că nu are nicio legătură cu dosarul menționat în articolul publicat de Lumea Justiției care vorbește despre „cumințirea” liderului AUR printr-un dosar penal în care să fie implicat, la doar câteva zile după intrarea AUR în Parlament și după declararea intenției de a-l suspenda pe președintele Klaus Iohannis din funcție.

ADVERTISEMENT

Articolul auaține că joi, 10 decembrie 2020, un judecător de la Judecătoria Moinești, județul Bacău, a admis plângerea formulată de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Miko Imre” împotriva clasării dispuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești față de infracțiuni de distrugere, incitare la ură și discriminare, tulburarea ordinii și liniștii publice. Mai susține publicația că George Simion ar fi vizat de această decizie.

„Am văzut din Lumea Justiției că George Simion implicat, nu am nicio treabă cu acel dosar penal, nu mă implică pe mine, pentru incidentele din iunie de la Ziua Eroilor, la Valea Uzului, nu sunt implicat în niciun fel. Sunt victimă într-un dosar penal la Valea Uzului, din mai, care la fel s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale, deci eu am contestat această măsură de neîncepere a urmării penale și acum așteptăm să vedem soluția. Acum la fiecare chestie unde apare George Simion trebuie să stau să dau explicații”, a declarat copreședintele AUR pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT