News

George Simion după ce Dragnea a declarat că este sprijinit de Sebastian Ghiță: “Aberează grav”

George Simion, co-președintele AUR, a vorbit într-o emisiune de televiziune despre acuzațiile lansate de Liviu Dragnea, că partidul său ar fi sprijinit de Sebastian Ghiță.
14.02.2022 | 22:59
George Simion dupa ce Dragnea a declarat ca este sprijinit de Sebastian Ghita Abereaza grav
George Simion a negat că AUR ar fi ajutat de Sebastian Ghiță. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a vorbit la Antena 3 acuzațiile făcute de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Mai exact, acesta a declarat într-un interviu acordat duminică, 13 februarie, că AUR ar beneficia de sprijinul a doi milionari: Sebastian Ghiță și Cristian Burci. În plus, Dragnea mai susține că acest lucru se întâmplă cu ajutorul serviciilor secrete.

ADVERTISEMENT

Simion a negat acuzațiile lui Liviu Dragnea și a lansat, la rândul său, un atac la adresa fostului președinte al social-democraților, susținând că acesta aberează. În plus, liderul AUR a pus declarațiile legate de sprijinul primit de la Sebastian Ghiță pe seama unei frustrări legate de timpul petrecut în închisoare.

“Aoleu! Dl Dragnea? I-auzi! Dl Dragnea avut șansa lui, a ratat magistral. Aberează, probabil e deranjat că fosta lui iubită, sau actuala, a fost la nunta respectivului mogul la Abu Dhabi. Nu l-am văzut pe Sebi Ghiță din 2016, când încerca să facă un partid patriotic. Așa că dl Dragnea să se preocupe de felul în care a pierdut niște ani și de Irinuca lui. Dl Dragnea aberează grav”, a declarat George Simion în timpul interviului.

ADVERTISEMENT

În continuarea interviului, Simion a vorbit și despre relația pe care o are cu Sebastian Ghiță. El a declarat că nu s-au întâlnit din 2016, atunci când afaceristul încerca să pună bazele unei formațiuni politice.

“Nu l-am văzut pe Sebi Ghiță din 2016, cred că am fost cu domnul Andronic la respectiva discuție (n.r. Dan Andronic a avut o intervenție în timpul emisiunii) și încerca să facă un partid patriotic, nu a trecut pragul și avea nevoie de susținere”, a mai adăugat Simion.

ADVERTISEMENT

Legat de această formațiune, Partidul România Unită, George Simion a declarat că nu s-a simțit reprezentat și a refuzat să colaboreze.

În ceea ce îl privește pe Sebastian Ghiță, Simion a ținut să precizeze și că încearcă să evite orice asociere cu acesta. Astfel, el a precizat cum, la întoarcerea dintr-o vizită din străinătate, a evitat să facă o escală la Belgrad, Serbia, pentru a nu apărea speculații că s-ar întâlni cu afaceristul fugit din România.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile aduse de Liviu Dragnea

În interviul său de duminică, 13 februarie, Liviu Dragnea a susținut că a auzit informații conform cărora partidul AUR ar fi susținut și consiliat de afaceriștii Sebastian Ghiță și Cristian Burci, notează Știri pe surse.

“Am auzit, în ultima vreme, că AUR e susținut puternic de Sebastian Ghiță și Cristian Burci. Mi-am spus să nu vorbesc despre partidul AUR, pentru că nu aveam informații. Dar, ambele personaje au legături cu serviciile. Poate este doar o coincidență că Sebstian Ghiță susține AUR și îl consiliază pe George Simion”, a declarat fostul președinte al PSD.

În plus, Liviu Dragnea a ținut să vorbească și despre Călin Georgescu, propunerea lui George Simion pentru poziția de președinte de onoare al AUR. Astfel, a explicat că îl știe, dar că nu a fost interesat de persoana acestuia.

ADVERTISEMENT