News

George Simion, ironii la adresa lui Cioloș și Cîțu. Ce le-a scris pe Facebook

Liderul AUR, George Simion, i-a ironizat, luni seară, pe Florin Cîțu și Dacian Cioloș, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că acesta din urmă este nominalizarea sa pentru funcția de premier al României.
11.10.2021 | 21:15
George Simion ironii la adresa lui Ciolos si Citu Ce lea scris pe Facebook
ADVERTISEMENT

Concret, George Simion le-a scris comentarii ironice celor doi adversari politici, la ultimele lor postări de pe conturile personale de Facebook.

Lui Dacian Cioloș, liderul AUR i-a sugerat că formațiunea sa politică nu-l va vota pentru formarea noului Guvern: ”Dar cine crezi că te votează?”. Ulterior, premierul desemnat i-a răspuns: ”Toți cei care nu sunt iresponsabili.”

ADVERTISEMENT
Dacian Cioloș și George Simion și-au comentat pe facebook. Sursa foto: captură Facebook

George Simion, către Florin Cîțu: ”Te-a trădat tătuca de la Cotroceni”

În ceea ce-l privește pe Florin Cîțu, după ce acesta a anunțat că a luat act de nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, George Simion i-a scris:

”Eu iau mai multe likeuri la comentariul ăsta decât tu la postare. Florine, ești mic. Te-a trădat tătuca de la Cotroceni…”, i-a comentat liderul AUR premierului demis. Legat de numărul like-uri, George Simion a adunat și aici 1, 3 mii.

ADVERTISEMENT
Liderul AUR i-a comentat lui Florin Cîțu pe facebook. Sursa foto: captură Facebook

 

Cum va fi învestit în funcția de premier Dacian Cioloș

Chiar dacă a fost nominalizat ca să-l înlocuiască pe Florin Cîțu la Palatul Victoria, Dacian Cioloș trebuie să treacă de câțiva pași legislativi.

Mai exact, așa cum este precizat în Constituția României, Dacian Cioloș are la dispoziție 10 zile pentru a-și alege miniștrii cu care să conducă noul Executiv. Apoi, toți aceștia vor fi audiați, iar restul parlamentarilor vor trebui să-și exercite votul cu da sau nu.

ADVERTISEMENT

Totodată, la fel ca în cazul moțiunii de cenzură, pentru ca noul Guvern să fie învestit, este nevoie de un total de 234 voturi. Acesta este necesar a fi exprimat în zece zile.

În caz contrar, va fi nevoie ca premierul nominalizat să-și depună mandatul, iar președintele să cheme, din nou, toate partidele politice la consultări și iar să se decisă asupra unei nominalizări de șef al Guvernului.

ADVERTISEMENT

”(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, este menționat în Constituția României. Vezi AICI mai multe detalii despre procedura prin care Dacian Cioloș poate ajunge în mod oficial noul premier al țării.

Dacian Cioloș a mai fost premierul României

Reamintim că luni seară, după o serie lungă de consultări cu formațiunile politice parlamentare, Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloș premier al țării. Dacian Cioloș a mai ocupat fotoliul de la Palatul Victoria în perioada 2015-2017.

”În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indifirent cine guvernează. Este important să se gestioneze bine situația pandemică, creșterea prețurilor la energie. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate dispune România prin PNRR.

-Am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă. Aestea sunt lucrurile cu adevărtat importante, nu certurile dintre actorii politici.

-Forțele politice au venit cu diverse abordări și propuneri. Din toate aceste propuneri am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să-l desemnez pe Dacian Cioloș candidat la postul de prim-ministru.”, a fost anunțul șefului statului.

ADVERTISEMENT