News

George Simion, liderul AUR, în război cu Rusia: “Nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”. Kremlinul, reacţie incendiară

11.12.2020 | 21:38
George Simion liderul AUR in razboi cu Rusia Nu inteleg decat daca le dai una peste bot Kremlinul reactie incendiara
ADVERTISEMENT

Liderul AUR, George Simion este în plin război cu rușii, după declarații controversate la adresa acestora. Printre altele, Simion a afirmat că „nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”. Ambasada Rusiei a oferit o reacție cu privire la afirmațiile politicianului român și nu a fost una cu care Simion s-ar putea mândri.

Într-un interviu pentru Libertatea, copreședintele partidului Alianța pentru Unirea României a spus despre ruși că „sunt un popor civilizat mai târziu” și că țara noastră trebuie să se lupte cu cea condusă de Putin.

ADVERTISEMENT

Publicația pentru care au fost făcute respectivele declarații a cerut opinia Ambasadei Rusiei. Răspunsul primit de la reprezentanții misiunii diplomatice nu a întârziat să apară și a fost unul care l-a nemulțumit profund pe reprezentantul AUR.

George Simion, în plin război cu rușii. Ce a spus despre ei, reacția Amdasadei Rusiei și replica liderului AUR pentru ambasador

În contexul unei discuții despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova, George Simion a făcut unele afirmații jignitoare la adresa poporului condus de Putin. „Trebuie să fim implicați economic (n.r. – în relațiile cu Republica Moldova), chiar dacă asta va atrage o opoziție din partea Moscovei.

ADVERTISEMENT

La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus liderul AUR, într-un interviu pentru Libertatea.

Junaliștii publicației au cerut o opinie Ambasadei Rusiei. „Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică. Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale.

ADVERTISEMENT

Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului menționat sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice și faptele istorice incontestabile.

În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale, rămâne incontestabil faptul că țara noastră, de mai multe ori a acordat României un sprijin prietenesc în situații grele” au transmis reprezentanții misiunii diplomatice, amintind de „Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România”, semnat de Ion Iliescu și Vladimir Putin în 2003 și adăugând că: „înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document.”

ADVERTISEMENT

După aceste două episoane, liderul AUR a povestit, în cadrul emisiunii „România 9” de la TVR, că s-a simțit jignit de reacția Ambasadei și de limbajul folosit de aceștia. „Nu prea sunt educați, mai ales domnul Kuzmin (n.r. – Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România) nu este un diplomat, este un om care are grave carențe. Ministerul de Externe român i-a atras atenția de multe ori. Ambasada Rusiei a avut niște derapaje în limbaj pe care nu vreau să le comentez”.

ADVERTISEMENT