ADVERTISEMENT
News

George Simion, liderul manifestanților din Piața Victoriei, surprins într-o imagine controversată. Reacția Poliției

Autor: Adrian Baciu | 20.09.2020 | 17:54
George Simion, liderul manifestanților din Piața Victoriei, surprins într-o imagine controversată. Reacția Poliției
George Simion, liderul manifestanților din Piața Victoriei, surprins într-o imagine controversată. Reacția Poliției. Sursa foto: realitatea.net

George Simion, liderul manifestanților din Piața Victoriei, prezenți sâmbătă pentru a protesta împotriva măștii de protecție, a fost surprins într-o imagine controversată.

ADVERTISEMENT

În ultimele ore, în presă au apărut cadre în care Simion este înfățișat în timp ce schimbă plăcuțele de înmatriculare ale autocarului cu care ar fi venit o parte dintre manifestanți.

Contactat de o televiziune de știri, acesta a recunoscut că a schimbat plăcuțele și a explicat cum au stat de fapt lucrurile. Și Poliția a anunțat că face cercetări în acest caz.

ADVERTISEMENT

George Simion, liderul protestelor din Piața Victorie, surprins într-o imagine controversată

În cursul zilei de duminică, 20 septembrie, mai multe imagini controversate de la Realitatea Plus.

În acestea apare unul dintre liderii formațiunii politice AUR, George Simion, schimbând ilegal plăcuțele de înmatriculare ale autocarului cu care ar fi venit o parte dintre manifestanți.

ADVERTISEMENT

Acesta a oferit o primă reacție pe acest subiect și a recunoscut că a schimbat plăcuțele, adăugând că: ”Am solicitat celor de la Înmatriculări să ni se dea numărul și mi-au spus că l-au pierdut. Imediat ce am ajuns în Piața Victoriei au spus că l-au găsit. L-am pus în autocar și ulterior am făcut schimb între ele”.

”În ultima lună și jumătate am primit amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru că am făcut manifestări electorale pentru a promova partidul AUR, care luptă împotriva sistemului”, a spus protestatarul-șef din Piața Victoriei la postul de știri.

ADVERTISEMENT

Reacția Poliției după aceste imagini

Referitor la aceste imagini controversate, cei din Poliție au precizat că efectuează cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

”În referire la imaginile apărute în spaţiul public, cu privire la un bărbat, care schimbă plăcuţele de înmatriculare ale unui autovehicul aflat pe drumul public, facem următoarele precizări:

ADVERTISEMENT

Poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”. Dosarul se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, precizează autorităţile.

Noul Cod Rutier prevede clar infracțiunea de care ar putea fi acuzat acum George Simion. Articolul 334 privind Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat arată la punctul 2 că ”Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!