News

George Simion, mesaj categoric: “Urmează dezastrul”. Ce spune despre desemnarea lui Cioloș

George Simion, co-președinte AUR, a lansat un mesaj categoric, marți, la Antena 3, declarând: "Va urma dezastrul în țară".
12.10.2021 | 20:54
George Simion mesaj categoric Urmeaza dezastrul Ce spune despre desemnarea lui Ciolos
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost desemnat de către președintele României, Klaus Iohannis, să construiască un Guvern, în urma consultărilor cu partidele publice care au avut loc luni, la Cotroceni.

Co-președintele AUR, George Simion, a reacționat rapid după desemnarea lui Cioloș, răspunzându-i ironic printr-un comentariu la o postare de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

George Simion: “Urmează dezastrul în țară”. Ce spune despre numirea lui Dacian Cioloș

Urmează dezastrul în țară și sper să se oprească aici paralela istorică (n.red. cu perioada interbelică în care Carol al II-lea a instaurat o dictatură după o criză politică prelungită), deși istoria are un fel cinic de a se repeta, mai ales dacă nu o înveți.

Ne aflăm și la nivel internațional într-o criză, vorbea domnul Andronic mai devreme de Austria…Austria trăiește bine, cetățenii austrieci au un nivel ridicat mult mai ridicat decât cetățenii români, există companii petroliere austriece în România, companii care activează în industria lemnului.

ADVERTISEMENT

Dacă nu redevenim proprii noștri stăpâni și nu găsim un om providențial care să ia frâiele Guvernului și să ne treacă prin această criză.

În februarie și martie protestele pe care noi le-am organizat cu o lună și ceva în urmă vor fi mult mai mari și, în ciuda preferințelor noastre, vor deveni mai violente.

ADVERTISEMENT

Noi nu suntem o țară violentă, românii sunt de obicei pașnici, dar vor ieși afară de foame. De aceea era important de un președinte care să medieze.

Domnul Cioloș nu va fi iar prim-ministru al României. Este important, pentru că sunt oameni buni și în USR și în PNL și în PSD și trebuie să ne dăm mâna pentru a face ceva pentru țara asta.

ADVERTISEMENT

Dacă domnul Cioloș are demnitate, depune mandatul mâine, nu știu ce se va întâmpla, suntem pregătiți pentru ambele variante (n. red. și să își depună Dacian Cioloș mandatul și să nu o facă, mergând în Parlament cu o propunere de Guvern).

Negocieri pentru viitorul Guvern. Dacian Cioloș, mesaj pe rețelele de socializare despre nominalizarea ca premier

Dacian Cioloș a reacționat printr-o postare pe Facebook după ce, nominalizarea sa ca premier, a generat o serie de discuții publice.

Unii politicieni consideră că este o manevră politică a președintelui Iohannis și că acesta nu are cum să construiască un Guvern care să fie validat de către Parlament, dar și că va pierde posibilitatea de a candida la prezidențiale.

“Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale.

Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive.

Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei”, a precizat Dacian Cioloș prin intermediul unei postări pe Facebook.

ADVERTISEMENT