ADVERTISEMENT
News

George Simion, moment stânjenitor în Parlament. L-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet necunoscut: „Avea o poezie care se potrivește foarte bine!”

George Simion a trecut printr-un moment stânjenitor în Parlament. Liderul AUR a reușit să-l confunde pe Mihai Eminescu cu un poet de care nu a auzit nimeni.
Autor: Cerasela Stafie | 26.05.2021 | 18:14
George Simion, moment stânjenitor în Parlament. L-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet necunoscut: „Avea o poezie care se potrivește foarte bine!
George Simion, moment stânjenitor în Parlament. L-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet necunoscut: „Avea o poezie care se potrivește foarte bine!" Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

A fost o veritabilă zi a poeziilor în Parlamentul României. Premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost aspru criticat de PSD și AUR. În plus, atât George Simion, cât și senatoarea Diana Șoșoacă au ales să-și exprime părerile recitând versuri.

George Simion, moment stânjenitor în Parlament. L-a confundat pe Mihai Eminescu cu un poet necunoscut: „Avea o poezie care se potrivește foarte bine!”

Mihai Eminescu a fost pe buzele palamentarilor, marți. O parte din „Scrisoarea a III-a” a fost recitată de Diana Șosoacă de la tribună.

George Simion a avut o inițiativă asemănătoare, doar că a confundat poetul. Liderul AUR i-a atribuit lui Eminescu versurile lui Marian Bamboi.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă este un poet băbăuan, de care nu a auzit prea multă lume. Versurile recitate de liderul AUR aparțin poeziei „Eminescu răsucindu-se în mormânt.” Puteți vedea momentul la minutul 50.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat și o să spunem nu în numele românilor. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești”, a spus Simion.

ADVERTISEMENT

„Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine votului nostru de astăzi, al vostru, pentru că noi nu votăm mărirea alocării bugetale către Bruxelles, din banii românilor pentru împumuturi și fonduri pe care nu o să le vedem niciodată, românii nu o să le vadă,” a adăugat.

„De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, sunt versurile cu pricina.

ADVERTISEMENT

AUR respinge PNRR și pune condiții pentru votarea moțiunii de cenzură anunțată de PSD

Partidul Social Democrat a anunțat că va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Liderul AUR, George Simion a declarat pentru FANATIK că nu este convins că partidul pe care îl conduce va sprijini inițiativa.

Deputatul a mai adăugat că nu partidul din care face parte nu a fost consultat la momentul în care s-a anunțat depunerea moțiunii. Cu toate acestea, el este dispus să negocieze.

ADVERTISEMENT

Simion a precizat că este de acord cu orice ar putea să ducă la demiterea Executivului. El a menționat că dorește ca AUR să contribuie la conținutul viitoarei moțiuni de cenzură

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!