News
notix pixel id

George Simion propunere pentru firmele străine care exploatează resurse naturale. Cât să fie profitul acestora

Co-președintele AUR, George Simion, a făcut o propunere pentru firmele străine care exploatează resursele naturale, referitor la nivelul profitului acestora.
21.07.2021 | 22:52
George Simion propunere pentru firmele străine care exploatează resurse naturale. Cât să fie profitul acestora
George Simion propunere pentru firmele străine care exploatează resurse naturale. Cât să fie profitul maximum al acestora foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Discuția despre exploatarea resurselor vine în contextul în care dosarul Roșiei Montane este într-o stare incertă, neștiindu-se dacă va fi sau nu aprobat de către UNESCO, lucru care ar stopa orice inițiativă de exploatare industrială din zonă.

Simion a formulat numeroase atacuri la adresa coaliției de guvernare cu privire la tema utilizării resurselor naturale, numindu-i pe votanții USR-PLUS “trădători de țară”.

George Simion, propunere pentru firmele străine care exploatează resurse naturale. Care să fie profitul acestora

Victor Ciutacu: “Dumneavoastră ați fost la Roșia Montană, unde vă situați în acest conflict?”

ADVERTISEMENT

George Simion: “E foarte financiar, pe seama românilor și pe seama bogățiilor din Munții Apuseni, fiecare declarație a președintelui Băsescu sau a domnului Ponta creștea cotația la bursă.

În actualele condiții, de către compania canadiană și fără ca românii să beneficieze, nu trebuie să se exploateze. Aceasta nu este zona ‘reziștilor’, este zona românilor, poate ca unii au aceste interese ca nu Gold Corporation să exploateze, poate vor ca Soroș să facă asta.

ADVERTISEMENT

La 20 de kilometri de Roșia Montană este o companie străină care exploatează. Noi am vrea ca profitul să fie de maximum 15-20 %, așa cum este în orice țară civilizată.

Noi rămânem cu nimic din exploatarea aurului, cuprului și așa mai departe. Există interese, există Soroș, pe mine nu mă interesează atâta timp cât noi românii nu beneficiem.

ADVERTISEMENT

Avem una dintre cele mai bogate țări și suntem una dintre cele mai sărace țări. Noi nu avem capacitatea să scoatem aurul de acolo? “

Dosarul Roșia Montană va fi discutat la UNESCO. Ministrul Culturii: “În proporție de 99% poate fi aprobat”

Încă de la începutul anului 2020, Guvernul României a trimis o notificare pentru ca situl de la Roșia Montană să fie introdus în patrimoniul UNESCO.

ADVERTISEMENT

Încă din debutul anului trecut, Guvernul României a trimis o notificare pentru ca situl de la Roșia Montană să poată fi introdus în patrimoniul UNESCO.

Reintroducerea zonei pe lista UNESCO este posibilă în urma unor proteste ample organizate de societatea civilă în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

“99% pentru că se ştie deja părerea experţilor din acele comisii de specialitate şi în momentul în care a fost analizat dosarul şi discuţiile care au urmat – Institutul Naţional al Patrimoniului este în permanentă consultare cu cei de a UNESCO, în plus şi specialişti români sunt membri ai acestor comisii internaţionale – aşadar se cam ştie care e cursul acestei integrări în patrimoniul internaţional UNESCO.

Vorbim de parafare, practic trebuie oficializată această integrare, nu există acolo anumite dubii dacă ar trebui sau nu integrat în patrimoniul internaţional UNESCO din partea lor”, a declarat ministrul Culturii, conform Adevărul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri