News

George Simion și parlamentarii AUR, opriți de jandarmi la Ministerul Sănătății. Propunerea pentru Vlad Voiculescu

31.01.2021 | 14:43
George Simion si parlamentarii AUR opriti de jandarmi la Ministerul Sanatatii Propunerea pentru Vlad Voiculescu
ADVERTISEMENT

Liderul AUR, George Simion, alături de opt colegi din Alianța pentru Unirea Românilor, au fost opriți de jandarmi, duminică, la intrarea în sediul Ministerului Sănătății.

Liderul noii formațiuni parlamentare aștepta să fie primit de ministrul Vlad Voiculescu la discuții. Simion și colegii săi ii cer demisia ministrului dar și șefului DSU Raed Arafat, în urmă incendiului de la Spitalul Matei Balș din Capitală.

ADVERTISEMENT

În același timp, tot duminică, parlamentarii AUR au venit și cu o propunere la Ministerul Sănătății. George Simion a declarat că dorește să aloce cele 4 milioane de euro care se cuvin formațiunii sale pentru a se construi un spital și a-l da în administrare statului român.

Tensiuni la Ministerului Sănătății. George Simion și parlamentarii AUR, opriți de jandarmi

După protestele de vineri și sâmbătă, mai mulți politicieni AUR, în frunte cu liderul George Simion, au fost prezenți duminică la prânz la sediul Ministerului Sănătății, acolo unde așteptau să discute cu Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

În momentul în care parlamentarii au încercat să intre în clădirea Ministerului pentru a discuta cu ministrul, dar au fost opriți de jandarmi, scrie publicația Gândul.

George Simion a dezvăluit că cei de la AUR au venit și cu o propunere la Ministerul Sănătății. Acesta a declarat că dorește să aloce cele 4.000.000 de euro care ar fi destinate partidului politic pe care îl conduce, pentru a se construi un spital și a-l da în administrare statului român.

ADVERTISEMENT

AUR continuă să ceară demisia lui Vlad Voiculescu

În același timp, AUR nu renunță la ideea îndepărtării lui Vlad Voiculescu din fruntea Sănătății și a lui Raed Arafat de la DSU. Formațiunea anunță, prin vocea lui Simion, că va continua să ceară aceste demisii după tragedia de la Institutul Matei Balș.

”Rămânem la aceeași poziție. Cerem demisia Ministrului Sănătății. Cerem demisia lui Raed Arafat. Totodată dăm curs invitației la dialog enunțată în conferință de presă de Vlad Voiculescu. A spus că ne primește dar să lăsăm megafoanele afară. N-am venit cu niciun megafon, vrem să dialogăm. Avem niște măsuri concrete în minte care se pot implementa de astăzi”.

ADVERTISEMENT

“Noi AUR nu vrem să ne atingem de niciun leu din banii de la buget. Se alocă zeci de milioane de euro pentru partidele politice. Vrem, cu banii alocați pentru AUR, aproape 4 milioane de euro, să se construiască un spital.

Dăm noi acești bani, nu ne atingem de niciun leu din ei pentru activitatea noastră politică. Vrem să construim un spital și să îl dăm în administrare Statului Român. Cu această ofertă venim pentru Ministrul Sănătății dacă este de bună credință”, a spus George Simion, din fața Ministerului Sănătății, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT