News

George Simion, șocat după discuțiile cu Vlad Voiculescu: ”Trebuie declarată starea de urgență”

31.01.2021 | 16:51
George Simion socat dupa discutiile cu Vlad Voiculescu Trebuie declarata starea de urgenta
ADVERTISEMENT

După discuțiile cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema stării sistemului medical în contextul tragediei de la Matei Balș, George Simion a spus că este șocat și a cerut declararea stării de urgență.

În ciuda faptului că el și mai mulți lideri din AUR au contestat și contestă restricțiile, Simion surprinde după negocierile cu Voiculescu și spune că președintele Klaus Iohannis trebuie să declare stare de urgență.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul AUR dezvăluie că a rămas șocat de cum arată ministerul Sănătății și face o paralelă cu situația unităților medicale: ”Cum arată ministerul, așa arată și spitalele din țară”.

George Simion, după discuțiile cu ministrul Voiculescu: ”Trebuie declarată starea de urgență”

După mai multe tatonări, delegația AUR a intrat în cele din urmă la discuții cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. La ieșire, George Simion s-a arătat șocat de ceea ce a văzut în instituție.

ADVERTISEMENT

Simion și ministrul Sănătății au discutat despre condițiile precare din sistemul de sănătate și despre vinovații dramei de la Matei Balş. La ieşire, George Simion a reiterat ideea că Voiculescu ar trebui să demisioneze.

De asemenea, liderul AUR spune că România se află într-o situație extrem de gravă, iar Klaus Iohannis ar trebui să declare starea de urgență.

ADVERTISEMENT

”Sunt într-o stare de șoc! Nu-mi vine să cred că un minister al Sănătății poate să arate în halul în care l-am văzut eu. Cum arată sediul ministerului arată și spitalele.

I-am spus lui Vlad Voiculescu că trebuie să își dea demisia. AUR renunță la banii de la finanțarea partidelor, aproape 4 milioane de euro, și îi oferă pentru construcția unui spital, anul acesta.

ADVERTISEMENT

Se poate face, trebuie doar modificată legea. Îi cer premierului Cîțu să dea OUG pentru modificarea legii partidelor politice.

Suntem într-o situație de urgență! Acum trebuie declarată starea de urgență. Cerem ca ministerul Apărării să ofere generatoare către spitale pentru că este un surplus de energie electrică consumată în acestă perioadă și este nevoie de o sursă externă de alimentare”, a spus liderul AUR.

AUR va vota o moțiune simplă împotriva lui Voiculescu

Simion duce lupta cu Vlad Voiculescu și în Parlamentul României și recunoaște că Alianța Pentru Unirea Românilor va vota o moțiune îndreptată împotriva ministrului Sănătății.

Noi o să votăm o moțiune simplă împotriva lui Voiculescu, dacă nu își asumă anumite termene. Dă-ți demisia, dacă nu poți! El e mult mai orientat spre fondurile europene. Din experiența noastră, durează până le iei. Oameni buni, români, treziți-vă, pentru că murim în spitale”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT