ADVERTISEMENT
News

George Simion susține că a primit telefoane pentru ca AUR să intre la guvernare. Ce spune despre ideologia formațiunii sale politice

Autor: Dan Suta | 06.12.2020 | 22:19
George Simion susține că a primit telefoane pentru ca AUR să intre la guvernare. Ce spune despre ideologia formațiunii sale politice
George Simion, despre propunerea PNL pentru funcția de premier: "Este o cacealma" Foto: captură Youtube

George Simion și formațiunea sa, AUR, reprezintă marea surpriză a acestor alegeri, formațiunea politică fiind cotată cu șanse reale de a intra în viitorul Parlament al României, având 5% în sondajele de tip exit-poll.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a mulțumit românilor care au votat partidul său și a făcut câteva dezvăluiri neașteptate. Susține că a primit aseară telefoane de la mai multe formațiuni politice, telefoane de curtoazie pentru o viitoare colaborare pentru guvernare.

Simion a mai vorbit și despre ce este AUR, de fapt, după ce acțiunile lor au fost catalogate drept extremiste, ba chiar legionare, mai ales după ce persoane din partid au avut o serie de discursuri virulente îndreptate către formațiunile progresiste din Europa.

ADVERTISEMENT

George Simion, surpriza alegerilor: „Nu suntem extremiști, dar suntem radicali”

„100.000 de români nu și-au putut exercita dreptul de vot pentru că mulți dintre români nu au rezidența acolo, dar stau acolo, au factură de electricitate. În unele secții au votat cu carnetul de conducere, în altele nu.

Trebuie să ne luptăm pentru fiecare vot pus pe AUR. Nu suntem antieuropenii, noi românii sunt europeni. Suntem euro-realiști. Ne dorim o Europă a națiunilor care trebuie regândită.

ADVERTISEMENT

Suntem un partid, creștin, conservator. Nu suntem extremiști, dar suntem radicali față de jaful din ultimii ani, față de ce se înâmplă în pădurile României. Suntem suveraniști, milităm pentru ce scrie în Constituție. 

Suntem înscriși în ECR în Uniunea Europeană, unde sunt polonezii, formațiunea creată de frații Kaczinsky, într-o relație de colaborare cu Biserica Catolică Poloneză”, a declarat George Simion la Aleph News.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR susține că a primit deja telefoane pentru a intra la guvernare

George Simion a mai spus că a primit deja telefoane din ambele tabere mari ale politicii, dar a refuzat intrarea la guvernare, AUR axându-se acum să facă opoziție în Parlamentul României.

„Am spus alegătorilor din start. Am primit telefoane ieri și dintr-o zonă și din alta le-am spus că nu suntem pregătit pentru guvernare. 

ADVERTISEMENT

Vrem să limităm la două mandate pentru primari și parlamentari. Vrem să avem opțiunea de a alege de pe o listă omul pe care îl dorim. Să nu mai fie nevoiți oamenii să o voteze la Constanța pentru că e pe listă EBA, de exemplu. Trebuie să scăpăm de această clasă politică și nu văd o altă formă decât un punct 8 al Proclamației de la Timișoara, dar pentru zilele noastre, căci nu mai vorbim acum de comunism”, a mai spus Simion.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!