Alegeri 2024

George Simion, susținut la prezidențiale de „importanți lideri conservatori din Europa”, potrivit AUR

George Simion, susținut în cursa la alegerile prezidențiale de „importanți lideri conservatori din Europa”, arată AUR. Mesajele acestora.
18.06.2024 | 21:01
George Simion sustinut la prezidentiale de importanti lideri conservatori din Europa potrivit AUR
AUR spune că Simion are sprijinul mai multor lideri conservatori din Europa, în cursa pentru Cotroceni / Foto: Facebook, George Simion
ADVERTISEMENT

George Simion este susținut în cursa de la alegerile prezidențiale de „importanți lideri conservatori din Europa”, potrivit AUR. Între aceștia, Jaroslaw Kaczynski (Polonia), Carlo Fidanza (Italia), Nicolas Bay (Franța) și Andre Ventura (Portugalia).

Jaroslaw Kaczynski: „Sper să obții puterea la voi în țară”

George Simion, liderul AUR, este susținut la alegerile prezidențiale de „importanți lideri conservatori din Europa”, potrivit unui comunicat al partidului. AUR arată că un susținător important al lui Simion este politcianul polonez Jaroslaw Kaczynski, fost prim-ministru și președinte al partidului „Lege și Justiție” (PiS).

ADVERTISEMENT

Potrivit AUR, Kaczynski a transmis un clip video în care-și arată „aprecierea față de lupta pe care o duce George Simion cu cei care vor să acapareze statul”. „Sper, din adâncul sufletului meu, ca în viitorul apropiat să obții puterea la voi în țară! Sunteți o formațiune politică foarte apropiată de noi și sunt convins că vom construi în continuare prietenia și cooperarea noastră!”, a declarat Jaroslaw Kaczynski,  se arată în comunicatul AUR.

Carlo Fidanza: „Îți doresc o campanie spectaculoasă, încununată cu o victorie istorică”

Un alt politician conservator care „și-a arătat aprecierea față de toată munca depusă de George Simion” este europarlamentarul italian Carlo Fidanza, șeful delegației partidului Fratelli d’Italia (Frații Italiei) în Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

„Ai construit ceva foarte semnificativ în acești ultimi ani, iar acum românii au șansa să aleagă schimbarea. Sunt foarte bucuros că am oportunitatea să cooperez cu noii tăi colegi aleși membri ai Parlamentului European. Este ceva la care am sperat încă de acum multe luni, și iată că a devenit realitate!  Același lucru îl sper și pentru tine în următorul rând de alegeri pentru funcția de Președinte. Cu toată inima mea, îți doresc o campanie spectaculoasă, încununată cu o victorie istorică. Toate cele bune ție, întregii noastre familii, și poporului român!”, a transmis Carlo Fidanza.

AUR arată că și alți politicieni lideri conservatori i-au trimis mesaje de susținere lui George Simion, cum este și Nicolas Bay, europarlamentar francez din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).

ADVERTISEMENT

Nicolas Bay: „Cred că va fi un excelent președinte”

„Sunt foarte bucuros pentru lunile și anii ce vin,  în care voi sta alături de europarlamentarii AUR în Parlamentul European la Strasbourg și la Bruxelles. Este legătura, coaliția de forțe naționale pe tot continentul, și expresia, cred eu, a prieteniei dintre Franța și România. Îi doresc mult noroc lui George Simion la alegerile prezidențiale. Cred că va fi un excelent președinte. Românii au nevoie de o forță adevărată care să apere valorile dreptei conservatoare, care apără libertatea economică, care apără valorile tradiționale și care apără, mai ales, identitatea noastră de europeni și creștini”, a spus Nicolas Bay.

Andre Ventura: „Știu că vei câștiga, pentru români, pentru toți europenii”

Un alt mesaj a venit și de la Andre Ventura, președintele partidului CHEGA („Ajunge!”) din Portugalia, partid national conservator, populist de dreapta, care s-a clasat pe locul al treilea în alegerile legislative din Portugalia, în luna martie. „E timpul să ne arătăm și noi prietenia față de voi! Mult succes, George Simion, știu că vei face o treabă bună și știu că vei câștiga! Pentru români, pentru toți europenii. Mult succes, suntem cu toții împreună!”, se arată în mesajul lui Andre Ventura.

ADVERTISEMENT