Alegeri 2024

George Simion, taxat dur de CTP. Liderul AUR, derapaj grav după tentativa de asasinat asupra premierului slovac

Cristian Tudor Popescu taxează dur un derapaj al liderului AUR. George Simion l-a asemănat pe CTP cu autorul tentativei de asasinat asupra premierului slovac
20.05.2024 | 17:01
George Simion taxat dur de CTP Liderul AUR derapaj grav dupa tentativa de asasinat asupra premierului slovac
Cristian Tudor Popescu, reacție la derapajul grav al lui George Simion Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu îi dă o replică ironică președintelui Alianței pentru Unirea Românilor și subliniază derapajele comise nu doar de Simion, ci și de mișcarea politică pe care acesta o conduce.

George Simion, taxat dur de CTP

După tentativa de asasinat comisă asupra premierului slovac Robert Fico, George Simion a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care „face un apel” la statul român „să nu îi dea niciun fel de armă lui Cristian Tudor Popescu”, aluzie la faptul că atentatorul din Slovacia este scriitor și are o vârstă apropiată de cea a lui CTP.

ADVERTISEMENT

„Cel mai periculos potențial ucigaș din România

‘În lumina tragicului accident din Slovacia, având în vedere persoana atentatorului, fac un apel public către autoritățile statului român să nu îi dea niciun fel de armă lui Cristian Tudor Popescu!’. Asta glăsuiește filmându-se pe net G. Simion.

Interesantă viziune despre violența ucigașă: 5 focuri de pistol trase asupra premierului Fico de la mică distanță înseamnă un ‘accident’.

ADVERTISEMENT

Apoi, logicarul Simion mai trage o concluzie: fiindcă pistolarul slovac e scriitor și are 71 de ani, eu scriitor și am 67, e limpede că o să mă apuc să împușc oameni.

Sunt selectat, iată, drept cel mai periculos potențial ucigaș din România. Prin urmare, statul român, care, în lipsă de bani la bugetul de pensii, cadorisește, cum se știe, arme civililor pensionari ca mine, să mă sară la împărțeală.

ADVERTISEMENT

Deci, nu partidul AUR, pro-Putin, ca și atentatorul și premierul victimă din Slovacia, partid ai cărui membri, foști și actuali, comit regulat violențe fizice și verbale, scot urlete antisemite, amenință cu moartea, violează în grup, bagă pe ascuns gloanțe în Parlament, cer să nu se limiteze comerțul cu materiale explozive de sărbători, ci Cristian Tudor Popescu, deoarece e un bătrân scriitor.

Cer, totuși, autorităților să facă o excepție și să-mi doneze niște pixuri, că asta e arma pe care o folosesc de-o viață”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT