News

George Simion: “Vlad Voiculescu e susținut de grupuri de interese pentru a privatiza sistemul sanitar”

02.02.2021 | 21:53
George Simion Vlad Voiculescu e sustinut de grupuri de interese pentru a privatiza sistemul sanitar
ADVERTISEMENT

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a analizat prestația Ministrului Sănătății, declarând că “Vlad Voiculescu e susținut de grupuri de interese pentru a privatiza sistemul de sănătate sau vrea să ducă la bun sfârșit ce se întâmplă acum când noi dăm banii de sănătate în exterior”.

Simion a organizat săptămână trecută un protest în față Ministerului Sănătății, în urma tragediei de la Institul “Matei Balș” în urma căreia și-au pierdut viața zece persoane.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR a purtat o discuție acum câteva zile cu Voiculescu și s-a declarat șocat de situația foarte proastă în care se află lucrurile din domeniul sanitar.

Simion despre Vlad Voiculescu: “E susținut de grupuri de interese care vor privatizarea sistemului sanitar”

“Vrem să vedem vinovați politici pentru că este o guvernare asumată politic, vrem niște reacții din interiorul coaliției. Am văzut că Nelu Tătaru pregătise niște măsuri încă din 22 decembrie și Vlad Voiculescu și Stelian Ion nu le-au implementat încă.

ADVERTISEMENT

Ministrul ne spune că ‘ce vreți de la mine?’, păi exact ce ai vrut și tu când erai în opoziție. Vina este împărțită între toți responsabilii care s-au ocupat de zona de sănătate din acești ani, iar domnul Streinu nu este străin de situație.

Vlad Voiculescu a fost foarte atent în a-și alege cuvintele în discuția noastră, din păcate mi s-a părut un om gol pe dinăuntru și lipsit de soluții. Am stat de vorbă o oră și ceva într-o clădire care arată ca în 1990, cum arată Ministerul, arată și spitalele.

ADVERTISEMENT

Este o sfidare la adresa românilor, poate în spatele lui sunt acele grupuri de influență care vor ori să privatizeze sistemul sanitar, ori să ducă la următorul nivel ce se întâmplă până acum, noi dăm banii din sănătate în exterior”, a declarat George Simion la RTV.

George Simion: “Echipa lui Vlad Voiculescu este o dezamăgire pentru români”

“Noi plătim taxe, lună de lună, părinții și bunicii noștri ne-au lăsat un sistem sanitar, în ultimii 31 de ani nu s-a mai construit un spital mare.

ADVERTISEMENT

Cele pe care le avem au fost construite în anii ’60, ’70, cu ce vine clasa politică actuală? Cu ce vine Voiculescu? Să vină cu termene, soluții, a promis duminică acest lucru, azi e marți, se termină ziua și nu a venit, este o bătaie de joc.

Eu știind că a fost ministru în 2016 pentru șase-șapte luni, probabil cât va fi și acum, mă așteptam să vină cu un set de decizii, să își asume postul și să îl condiționeze de implementarea unor măsuri. Am văzut o echipă care nici aceea nu este pregătită. 

L-am întrebat dacă demisionează, a spus că nu este vinovat. Echipa lui Voiculescu nu pare formată din specialiști, nu pare o echipă sudată, au alte interese când au venit la conducerea României, sunt o dezamăgire la adresa sutelor de mii de oameni care i-au votat”, a adăugat liderul AUR.

Liderul AUR: “Voiculescu a promis că iese cu cifre, a mințit”

“Am ajuns din păcate foarte prost ca empatie a societății, am ajuns să nu ne mai pese prea mult, cinci morți, zece morți sunt doar niște statistici din păcate pentru unii, dar totodată sunt zece familii care și-au pierdut pe cineva grav. Au murit cu spitale care sunt adevărate fabrici ale morții.

Aparent nu ne mai impresionează morții, nu mai trebuie să vedem demisii, nu mai trebuie să găsim responsabili, mortul e vinovat, mor români după români și nu ne interesează.

Ni s-a promis duminică de către Vlad Voiculescu că va ieși cu cifre, declarații, chiar de sâmbătă ne-a mințit, că el stă până târziu seara la minister, nu era.

Că ni s-a zis că e un protest politic…tot ce se întâmplă în viața noastră e politică, faptul că românii sunt scârbiți de politică e motivul pentru care acești băieți, așa-zisă stângă și așa-zisă dreapta.

Solicităm în continuare demisia Ministrului Sănătății, vom depune o moțiune simplă la Senat și o solicităm prin toate pârghiile de presiune”, a afirmat Simion.

ADVERTISEMENT