News

George Simion vrea să cheme USR-PLUS la tribunal: ”Ei sunt extremiști. Au sărit calul”

30.03.2021 | 18:16
George Simion vrea sa cheme USRPLUS la tribunal Ei sunt extremisti Au sarit calul
ADVERTISEMENT

Co-președintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, amenință că va aduce Alianţa USR PLUS în fața instanței pentru defăimare, după protestele de luni și susține că formațiunea politică pe care o conduce nu a organizat protestele.

George Simion: “Au sărit calul cu aceste acuzații”

Liderul AUR spune că în afară de Alianța USR PLUS intenționează să-l de în judecată și pe deputatul Alexandru Muraru.

ADVERTISEMENT

“Ei sunt extremişti. (…) Cu siguranţă cei de la USR au sărit calul cu aceste acuzaţii şi îi vom trimite în instanţă şi pe domnul Alexandru Muraru. Pe motiv că ne-au făcut extremişti, defăimare”, a declarat marți George Simion.

“Avem o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză, în care s-au furat banii din sănătate, după cum se fură de 31 de ani banii românilor. În primul rând, am o problemă cu guvernul, indiferent de ce culoare e.

ADVERTISEMENT

Românii sunt singurii care suferă din cauza unor măsuri aberante. (…) Au îndrăznit să ne facă extremişti, ei sunt extremiştii, că pun în pericol sănătatea românilor. Nu e vorba doar de sănătatea fizică şi de actuala pandemie, mai sunt şi alte boli şi mai avem şi sănătatea mintală, nimeni nu se preocupă de ea.

Se închid sălile de sport, se închid locurile unde românii pot face activităţi fizice, se închid şcolile şi românii nu au cu cine să îşi lase copiii”, a mai afirmat el.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că atât pe contul său de Facebook, cât și pe pagina AUR au fost publicate mai multe anunțuri prin care lumea era chemată să participe la proteste, George Simion susține că membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie, însă nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste.

“Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a adăugat Simion.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat că Guvernul respectă dreptul cetăţenilor de a protesta, dar are şi va avea în continuare “toleranţă zero” faţă de manifestările “huliganice, extremiste, fasciste” ale unora dintre protestatari.

La începutul lunii, deputatul PNL  Alexandru Muraru, reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunea că sloganul folosit de manifestanți în cadrul protestului la care au luat parte și parlamentari AUR (VAKCIN MACHT FREI) este insultător pentru memoria victimelor lagărelor de concentrare naziste și puținilor urmași ai acestora.

Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a declarat că 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie în urma protestului de luni seara din Bucureşti, organizat faţă de restricţiile anti-COVID-19.

De asemenea, Directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, a precizat că 12 jandarmi au fost răniţi, trei dintre aceştia mergând la spital.

ADVERTISEMENT