Alegeri 2024

George Simion, greva foamei la Parchetul General. Liderul AUR, evacuat de jandarmi din sediul instituției. Update

George Simion a intrat în greva foamei și cere să fie audiat în dosarul semnăturilor false. Liderul AUR a fost consultat de medici pe scările Parchetului General.
07.06.2024 | 21:21
George Simion greva foamei la Parchetul General Liderul AUR evacuat de jandarmi din sediul institutiei Update
George Simon, consultat de medici pe scările Parchetului General. Sursa foto: Captură Facebook
ADVERTISEMENT
acum 3 zile

Liderul AUR, evacuat de jandarmi din Parchetul General

George Simion a fost scos de jandarmi din sediul Parchetului General, după ce ar fi fost primit în audiență de procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat de cazul Elodia.  

„Am fost primit în audiență de Marius Iacob. Am solicitat restituirea laptopului și telefoanelor ridicate de la colegii noștri”, a declarat George Simion, potrivit Antena 3 CNN.
 
Liderul AUR a publicat un clip live pe rețelele de socializare, în timp ce jandarmii îl somau să iasă din instituție.

„Ne-au păcălit, cum fac miliţienii de obicei. Domnul procuror Iacob a venit cu un aparat de bruiaj şi ne-a oprit live-ul. Eu sunt în greva foamei aici.

Să vină poliţia, nu e în abilitatea Jandarmeriei. Vreţi să mă luaţi pe sus? Lăsaţi-ne în pace. Această instituţie vrea să ne răspundă abia luni.

Nu puneţi mâna pe mine. Nu plec de aici. Atenţie faceţi abuz. Nu există aşa ceva. Luaţi mâna de pe mine. Aţi comis un abuz. Faceţi un abuz. N-aveţi voie să puneţi mâna pe mine.

Acest jandarm a făcut un abuz. Nu aveţi voie, sunt în greva foamei. Am vorbit cu procurorii, cu domnul Marius Iacob. A făcut nişte ochi mari atunci când i-am spus detaliile din caz. Nu plecăm de aici.

La ora 21.00 vom organiza un mare protest până domnul Iacob, cu această conducere a Parchetului General ne răspund. Rămân aici în faţa Parchetului. Nu plec de aici”, a susținut George Simion, într-un live făcut pe pagina sa de Facebook.

Simion a continuat protestul pe scările instituției, alături de alți membri și susținători ai partidului AUR.

George Simion împreună cu alți membri AUR au luat cu asalt, vineri, Parchetul General, pentru a protesta împotriva dosarului privind falsificarea semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Președintele AUR a intrat în greva foamei

Deși nu a fost citat în dosar, George Simion a cerut să fie audiat de procurorul general, Alex Florența, în caz contrar a amenințat că va intra în greva foamei.

ADVERTISEMENT

”Miercuri, înainte de alegeri, procurorul de caz m-a prezentat ca infractor. Cer să fiu audiat și să fac denunț legat de semnături de la PSD, PNL, USR, REPER.

Cer să se aplice legea pentru toate partidele. Nu am încurajat niciodată la falsificări de acte sau semnături.

ADVERTISEMENT

Procurorul de caz le-a prezentat colegilor mei o înregistrare dintr-un interviu cu mine. (…) Eu presupun că la toți competitorii electorali sunt semnături care nu sunt conforme

O să intru în greva foamei dacă nu mă primește nimeni”, a declarat liderul AUR, într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

După ce a așteptat ore bune pe scările Parchetului General să fie audiat, George Simion a anunțat, în jurul orei 16:00, că a intrat în greva foamei.

Mai mult, liderul AUR a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță care a ajuns, la Parchetul General, la scrut timp după apel.

ADVERTISEMENT

Conform procedurii, medicii de pe ambulanță i-au verificat președintelui AUR starea generală, dar și tensiunea arterială și au anunțat că organizmul îi permite să facă greva foamei deoarece ”are tot ce îi trebuie”.

 „În mod normal noi îi ținem în supraveghere de câte ori este nevoie. Uneori ne cheamă dânșii, uneori venim noi (…). Mi-a spus că totul este în regulă și că nu are nevoie de nimic în momentul de față (…).

Dacă vă aduceți aminte dumneavoastră de greva foamei, cea a revoluționarilor, știți dumneavoastră, noi am avut grijă de ei, da, vreo două luni”, a declarat reprezentantul Ambulanței.

George Simion a transmis că nu va ieși din greva foamei și va rămâne peste noapte la Parchetul General.

ADVERTISEMENT