Sport

George Țucudean a fost aproape de o întoarcere în Liga 1: “Dacă mă sunau mai repede, poate aș fi revenit”

George Țucudean a dezvăluit că a fost aproape de o revenire în Liga 1, la UTA, echipă care l-a debutat în fotbalul mare.
10.09.2021 | 21:45
George Țucudean a fost aproape de o întoarcere în Liga 1: “Dacă mă sunau mai repede, poate aș fi revenit”
George Țucudean a fost aproape de o întoarce în Liga 1: “Dacă mă sunau mai repede, poate aș fi revenit”
ADVERTISEMENT

George Țucudean, retras din fotbal în urmă cu aproximativ un an, a dezvăluit că a fost contactat de UTA pentru a se alătura echipei, propunere pe care a respins-o.

Ultima dată jucătorul celor de la CFR Cluj, George Țucudean și-a anunțat retragerea în octombrie 2020, după ce a suferit două operații la inimă.

George Țucudean a fost aproape de UTA Arad

După retragere, UTA, una dintre primele echipe din cariera sa, i-a propus să revină în fotbal, a dezvăluit Țucudean.

ADVERTISEMENT

„Dacă mă sunau cei de la UTA mai repede, poate aș fi revenit. Aș fi revenit cu drag. A fost vorba când am terminat cu CFR-ul.

Dar au apelat la mine cam târziu, aveau atunci probleme în atac. Ca să mă întorc acum, aș avea nevoie de un an și jumătate ca să-mi revin, mă înjură jumătate de oraș!

ADVERTISEMENT

Îmi lipsește fotbalul, înainte era totul calculat, la program, acum e mai haotic, fac cum vreau, într-un fel e bine, într-un fel nu.

Fac fotbal de la 6 ani, numai asta am știut, îmi lipsește atmosfera, nebunia aia, când vine sfârșitul săptămânii și un meci în care să dau goluri”, a declarat George Țucudean, într-o intervenție la emisiunea Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT

UTA Arad, principala favorită a lui George Țucudean

Ajuns la 30 de ani, Țucudean a explicat de ce UTA a rămas echipa sa de suflet. „Eram la promovare când jucam la UTA, era Ionuț Popa antenor, am pierdut, erau Bălgrădean, Chindriș, mulți tineri, apoi fiecare s-a dus pe drumul lui.

Mi-am dorit foarte mult să revin, a fost o onoare să joc la clubul unde a jucat și tatăl meu.

ADVERTISEMENT

Taică-miu a sponsorizat clubul trei ani de zile, tot timpul a avut relații foarte bune, a ajutat mereu. Nu a zis nu niciodată.

Mă bucur pentru UTA, este emulație mare și au rezultate. Și copiii de 5-6 ani care merg la stadion sunt înfocați, știu jucătorii, știu echipa.

ADVERTISEMENT

Acum țin cu UTA pentru că sunt la Arad, e nou promovată. Dacă zic că țin cu CFR, se supără cei de la Dinamo!”, a mai spus George Țucudean.

George Țucudean, fascinat de bosniacul Elvir Koljic

George Țucudean a fost unul dintre cei mai apreciați atacanți din Liga 1 în ultimii 15 ani, marcând goluri importante pentru Dinamo, FCSB, Viitorul sau CFR Cluj. Cu ochiul specialistului, a vorbit despre problemele ofensive ale naționalei, dar a dezvăluit și ce jucător din campionatul intern l-a impresionat.

„Nouarii sunt rari, nici germanii nu au, e Werner care aleargă mult, dar nu e unul ca Haaland sau Ibrahimovic, de aia câștigă așa mult. Mi-aș dori să avem la națională un nouar. L-am văzut pe Markovic, sfatul meu pentru el e să închidă urechile și să joace în continuare, pentru un vârf contează golul, să lucreze la finalizare. 

Și eu aș fi dorit ca naționala să apeleze la mine când eram mai tânăr, dădusem vreo 6 goluri, marcasem și în Supercupă, dar nu m-a băgat nimeni în seamă.

Îmi place Elvir Koljic, un vârf ca mine, de careu, cu execuții, cu soluții în situații complicate, îmi place de el”, a încheiat George Țucudean.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik