Sport

George Țucudean, analiză dură: „Azi, faci un meci bun: «Gata, hai la națională». Cât să reformezi și naționala? Un an, doi, trei…”. Exclusiv

George Țucudean, fost component al naționalei României și campion în tricoul celor de la FCSB și CFR Cluj, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK, despre situația, din prezent, de la echipa națională.
29.03.2022 | 17:24
George Tucudean analiza dura Azi faci un meci bun Gata hai la nationala Cat sa reformezi si nationala Un an doi trei Exclusiv
George Țucudean, fost component al naționalei României și campion în tricoul celor de la FCSB și CFR Cluj, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația, din prezent, de la echipa națională
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, naționala României a disputat un meci amical, acasă, împotriva reprezentativei Greciei. Însă, „tricolorii” au pierdut prima partidă sub comanda selecționerului Edi Iordănescu, scor 0-1.

George Țucudean, analiză dură a naționalei României

George Țucudean a realizat o paralelă între modul în care se face selecția la echipa la națională, în prezent, și cum se făcea în 2012, când avea doar 21 de ani și evolua pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Fostul multiplu campion al României susține că, în acest moment, anumiți jucători ajung prea ușor la echipa națională, considerând că, pentru a îmbrăca tricoul primei reprezentative, trebuie să ai performanțe notabile la echipa de club.

„Eu am fost pe lângă un lot cu experiență și jucători de mare valoare. Cred că poți să bagi doi-trei tineri ca să crească, nu invers, să fie majoritatea tineri. Nu cred că așa se face. Da, trebuie să ai doi-trei tineri pe lângă jucători cu experiență, așa poți să-i crești.

ADVERTISEMENT

Ușor, ușor, după ce i-ai integrat pe cei trei-patru, să urmeze alții. Până la urmă, e echipa națională. Cât să o reformezi? Nu prea ai timp. Hai că un an, doi, trei, dar, deja după trei ani, dacă n-ai rezultate… Trebuie să aduci cei mai în formă jucători, la ora actuală.

Când eram prin 2012 și jucam, și dădeam goluri, cred că meritam să fiu convocat. Dacă aveam performanțele de atunci în zilele de astăzi, sărea acum toată lumea în sus că de ce nu-l cheamă la națională. S-a uitat. Nu știu cine era antrenor, nici nu contează. Când ai un jucător care dă șase-șapte goluri în trei luni de zile, mă gândesc că îi oferi șansa să meargă la echipa națională. Măcar să fie în lot, nu neapărat să-l bagi să joace. Dar măcar să ia contact, să vadă cum e acolo, să simtă pulsul. Așa, nu te bagă în seamă, păi…”, a declarat George Țucudean, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

George Țucudean: „Acum, faci un meci bun: «Gata, hai la națională»!”

„Acum, faci un meci bun: «Gata, hai la națională». Trebuie să joci jumătate de an, un an, să ai performanțe, să câștigi un campionat, să ieși golgheterul campionatului. Trebuie să fii un jucător de bază.

Așa… doar joci, joci, joci, vorbește presa frumos despre tine, că proprietarul echipei vrea să te vândă și să-ți ridice cota. Până la urmă, suntem obișnuiți cu astfel de declarații, numai ca să se vadă cu sacii în căruță. Trebuie să vezi performanțe… Până la urmă, vezi acolo negru pe alb, dacă ai performanțe.

ADVERTISEMENT

Așa, că e unul frumos și deștept… «Hai să-l vindem, hai să-l vindem. Mai departe nu mai contează» și «Hai la națională». Poate lua locul unui alt jucător, care evoluează meci de meci și chiar ar merita să fie acolo”, a mai spus George Țucudean.

În toamna lui 2020, la vârsta de 29 de ani, George Țucudean a fost nevoit să se retragă din cariera de fotbalist, din cauza unor probleme cardiace.

George Țucudean: „Edi Iordănescu este un antrenor capabil!”

Totodată, George Țucudean spune că are încredere în selecționerul Edi Iordănescu, pe care îl vede un antrenor capabil, care își dorește să atingă performanțele tatălui său, Anghel Iordănescu.

„Este un antrenor capabil, din generația nouă, care își dorește și el să aibă performanțe, să își facă un nume mare, la fel ca tatăl său.

Acum, depinde doar de el și de echipa națională, unde poate să aleagă cei mai buni jucători. Nu este ca la echipa de club, unde îți dorești anumiți jucători, dar nu poți să-i ai. Aici, antrenezi și bagi în teren cei mai buni jucători, la ora actuală. Cred că are capacitatea și inteligența necesară ca să facă o națională cât mai competitivă, pe stilul lui”, a adăugat George Țucudean.

George Țucudean: „Lumea era în delir când atacam și jucam foarte ofensiv!”

În încheiere, fostul fotbalist consideră că suporterii naționalei României ar trece mai ușor peste eșecurile din ultima perioadă, dacă ar vedea, din partea „tricolorilor”, că dau totul pe teren, atunci când îmbracă tricoul României.

„Eu sunt convins că suporterul român, dacă vede că echipa națională atacă și jucătorii se dăruiesc… dacă prin absurd pierd, nu cred că se supără.

Ok, de atâta timp tot ratăm calificările, dar, atâta timp cât se schimbă atitudinea… am văzut și în meciul trecut când erau niște acțiuni, lumea era în delir când atacam și jucam foarte ofensiv. Lumea te împinge, dacă vede asta la jucători”, a încheiat George Țucudean.

România va juca, în deplasare, o partidă amicală împotriva reprezentativei Israelului. Meciul este programat marți, ora 20:45, la Netanya.

George Țucudean a marcat în ultima partidă amicală dintre Israel și România, care a avut loc tot la Netanya, în martie 2018, și era câștigată de „tricolori” cu 2-1.

  • 30 de ani are George Țucudean

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,25 este cota pentru „2 solist” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT