Fotbal intern

George Ţucudean, aproape de transferul la o forţă a Rusiei! Ce club uriaş din Moscova l-a urmărit cu Serbia

16.10.2018 | 15:31
George Tucudean aproape de transferul la o forta a Rusiei Ce club urias din Moscova la urmarit cu Serbia
ADVERTISEMENT

Atacantul român George Ţucudean este la un pas să facă din nou trecerea spre un campionat puternic din străinătate, după ce o forţă a Rusiei şi-a trimis scouterii la partida dintre România şi Serbia. Internaţionalul român este în cea mai bună perioadă a carierei.

Golurile pentru CFR Cluj şi prestaţiile reuşite din tricoul naţionalei au atras atenţia unui club uriaş din Moscova. FANATIK.RO a aflat cine a venit la Bucureşti după vârful campioanei României, dar şi suma pe care formaţia rusă ar fi dispusă să o achite pentru el.

ADVERTISEMENT

O forţă a Rusiei a pus ochii pe George Ţucudean! Dinamo Moscova plănuieşte transferul lui

Cele 8 goluri în 10 meciuri din Liga 1 Betano realizate de George Ţucudean nu au trecut neobservate. Ţucudean a intrat în atenţia ruşilor de la Dinamo Moscova, ocupanta locului 8 în prima divizie. Clubul fondat acum 95 de ani şi care a fost multă vreme în careul de forţă alături de Spartak, ŢSKA, Lokomotiv şi Zenit, caută de ceva timp un atacant pe stilul românului. Forţa arătată de vârful celor de la CFR i-a impresionat pe ruşi, care au decis să îşi trimită oamenii la partida dintre România şi Serbia.

Ţucudean a evoluat 80 de minute în partida din Liga Naţiunilor şi, deşi nu a reuşit să marcheze, a depus un efort uriaş şi a ajutat mult echipa antrenată Cosmin Contra prin felul în care s-a bătut pentru fiecare balon. Scouterii lui Dinamo Moscova au plecat mulţumiţi de jocul arătat de internaţionalul nostru şi este posibil ca în această iarnă gruparea din Rusia să facă o ofertă concretă. Conform informaţiilor noastre, Dinamo e dispusă să achite pentru Ţucudean 1,5 milioane de euro, o sumă care ar putea fi vitală pentru bugetul celor de la CFR, în condiţiile în care clubul a ratat în acest an calificarea în grupele europene.

ADVERTISEMENT
George Ţucudean Cosmin Contra
George Ţucudean este îmbrăţişat de Cosmin Contra

A refuzat milioanele chinezilor, va fi tentat de cele ale ruşilor?

George Ţucudean a avut o ascensiune constantă în ultima vreme. După perioada petrecută la FCSB, atacantul intrase într-o zonă cenuşie. Gică Hagi i-a redat încrederea şi pofta de a juca fotbal, iar CFR Cluj l-a cumpărat pentru 450.000 de euro de la Viitorul. Prestaţiile lui Ţucudean în tricoul ardelenilor au fost dintre cele mai bune, acesta contribuind la titlul câştigat de formaţia din Gruia în sezonul trecut.

În vară, Dan Petrescu a încercat să îl ia pe fostul său elev alături de el, în China, la Guizhou Hengfeng. Oferta pentru CFR Cluj era extrem de generoasă: 2,5 milioane de euro. Şi fotbalistul ar fi urmat să câştige enorm, aproximativ un milion de euro pe an. Doar că Ţucudean, care nu a dus niciodată grija banilor provenind dintr-o familie înstărită, a refuzat propunerea chinezilor. Motivul principal a fost acela că are un copil mic şi preferă să stea alături de el şi de familie. Rămâne de văzut dacă la şase luni distanţă mirajul Rusiei va fi mai puternic decât cel al Chinei.

ADVERTISEMENT
George Ţucudean CFR Cluj
George Ţucudean se bucură după un gol marcat pentru CFR Cluj