Fotbal intern

George Țucudean în Bănie!? Universitatea Craiova vrea să-i sufle CFR-ului golgheterul

17.05.2020 | 10:32
George Tucudean in Banie Universitatea Craiova vrea sai sufle CFRului golgheterul
ADVERTISEMENT

George Țucudean își încheie contractul cu CFR pe 30 iunie, după doi ani și jumătate petrecuți în Gruia. Chiar dacă a primit o ofertă de prelungire a angajamentului, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, atacantul ezită să semneze.

Motivul îl reprezintă relația tensionată din ultima perioadă cu antrenorul feroviarilor, Dan Petrescu, dar și ofertele pe care le are. FANATIK a aflat că Universitatea Craiova încearcă să dea lovitura verii și să-l transfere pe Țucudean, care mai are și o propunere din țările arabe, mai exact din Dubai.

ADVERTISEMENT

Țucudean în Bănie!? Universitatea Craiova vrea să-i sufle CFR-ului golgheterul, care devine liber de contract în iunie

Între George Țucudean și Dan Petrescu relațiile sunt tensionate după ce antrenorul l-a înjurat pe atacant în timpul meciului cu Astra Giurgiu, din prima etapă a play-off-ului. Acesta este principalul motiv pentru care jucătorul nu ar mai continua în Gruia.

Totuși, Marian Copilu, care s-a retras în ultimele săptămâni la București din cauza unor probleme personale, se întoarce luni la Cluj, aşa cum FANATIK a anunţat, și va încerca să-l convingă pe Țucudean să continue la campioana României.

ADVERTISEMENT

Misiunea oficialului din Gruia nu va fi însă deloc ușoară. Pe fir a intrat Universitatea Craiova. Nemulțumit de randamentul lui Andrei Ivan, care a marcat doar două goluri în 19 meciuri în actuala ediție de campionat, patronul oltenilor, Mihai Rotaru, vrea un om de gol la echipă și un concurent serios pentru bosniacul Elvir Koljic.

Țucudean, golgheterul ultimelor două ediții ale Ligii 1, este considerat varianta potrivită.  Asta și din motive financiare. Atacantul ar ajunge în Bănie din postura de jucător liber. În plus ar fi și o mare lovitură pe care Rotaru i-ar da-o uneia dintre contracandidatele la titlu, CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Pe lângă interesul Craiovei, Țucudean mai are o ofertă din Dubai însă șansele ca atacantul să-i dea curs sunt mici. Pentru fotbalistul de 29 de ani nu banii sunt cei mai importanți. În vara lui 2018 a refuzat să-l urmeze pe Dan Petrescu în China pentru a rămâne alături de familia lui.

Țucudean și Mihai Roman, colegi de suferință

Dacă ar ajunge la Craiova, George Țucudean ar fi coleg cu Mihai Roman. Jucătorul Universității a fost oprit de la efort în luna februarie din cauza unor probleme cardiace, identice cu cele pe care le-a avut și Țucudean.

ADVERTISEMENT

Arădeanul a fost supus în toamnă la două intervenții minim invazive, ablații cardiace, și a revenit pe gazon după o pauză de 4 luni. Mihai Roman trebuia să ajungă în aprilie la un consult în Italia, dar din cauza pandemiei de coronavirus a fost nevoit să anuleze programarea.

Între timp l-a sunat pe Țucudean pentru a afla informații despre problemele cu care se confruntă. “E ceva asemănător cu Ţucudean, am vorbit aproape o oră la telefon şi mi-a zis să stau liniştit că n-am nimic şi că se va rezolva şi de aceeaşi părere sunt şi eu.

Sunt sigur că o să trec peste acest hop şi o să revin pe teren pentru că eu deja stăteam de două luni înainte de această pandemie. Acum nu mai are importanţă cât am pierdut şi cât o să mai pierd în continuare, important e să mă întorc pe teren peste o lună, două sau cât trebuie, dar sunt sigur că o să recuperez”, a declarat Mihai Roman într-o intervenție telefonică la emisiunea Digi Sport Special. Până să revină pe teren, Roman joacă pentru Universitatea Craiova în competițiile de fotbal virtual.

ADVERTISEMENT