Fotbal intern

George Ţucudean îşi încurajează colegii înaintea partidei cu Rennes: “Trebuie să avem şi puţin noroc ca să câştigăm”

24.10.2019 | 10:36
George Tucudean isi incurajeaza colegii inaintea partidei cu Rennes Trebuie sa avem si putin noroc ca sa castigam
ADVERTISEMENT

Aproape două luni au trecut de când George Ţucudean s-a retras temporar din fotbal din cauza problemelor la inimă. Atacantul de 28 de ani a revenit în Gruia cu ocazia meciului campioanei cu Universitatea Craiova şi le-a purtat noroc “feroviarilor”, care s-au impus cu 2-0.

George Ţucudean le ţine pumnii colegilor la meciul cu Rennes

George Ţucudean revine la CFR Cluj în cantonamentul din iarnă al echipei, iar până atunci le ţine pumnii colegilor. Golgheterul ultimelor două ediţii ale Ligii 1, cu 12, respectiv 16 reuşite, şi-a încurajat colegii înaintea partidei cu Rennes de joi din Europa League.

ADVERTISEMENT

“M-am bucurat foarte mult la victoria cu Lazio. Sunt adversari puternici în Europa League. Acolo joacă echipele care au valoare şi CFR a demonstrat de atâtea ori că are valoare şi că merită să fie acolo. Sper ca băieţii să facă un meci bun şi cu Rennes şi dacă va fi bine să ne calificăm. Momentan suntem în cărţi. Băieţii trebuie să joace bine. În Europa nu ai nevoie de motivaţie suplimentară. Acolo e fotbalul adevărat şi e cea mai bună reclamă pentru fiecare jucător. Însă, trebuie să avem şi puţin noroc ca să câştigăm”, a declarat George Ţucudean.

George Ţucudean îşi încurajează colegii înaintea partidei cu Rennes (sursă foto: sportpictures.eu)
George Ţucudean îşi încurajează colegii înaintea partidei cu Rennes (sursă foto: sportpictures.eu)

“Sperietoare” pentru Traore. Ţucudean crede în calificarea României la EURO 2020

Prezenţa lui George Ţucudean la meciul CFR-ului cu U Craiova l-a impulsionat pe Lacina Traore. Atacantul ivorian a deschis scorul cu oltenii în minutul 70 şi a spart astfel gheaţa de la revenirea sa la Cluj. De altfel, Ţucudean a şi anticipat că Traore va marca. “Şi eu am avut perioade mai proaste, fără gol marcat. Cu siguranţă că şi Traore va marca. Rondon a înscris când a trebuit şi ne-a calificat mai departe în Europa. Va veni momentul când vor marca constant şi va fi bine”, a spus Ţucudean înainte de startul meciului CFR – U Craiova.

ADVERTISEMENT

George Ţucudean nu a lipsit doar CFR-ului, ci şi echipei naţionale, mai ales în partida cu Norvegia, de la Bucureşti, când tricolorii au remizat, scor 1-1. Arădeanul rămâne totuşi optimist în ceea ce priveşte calificarea “tricolorilor” la EURO 2020.  “Am ţinut legătura şi cu Cosmin Contra în această perioadă. Mereu îmi este dor şi de echipa naţională. Şansele la calificare au scăzut, dar echipa a avut atitudine. Mereu ne-am dorit să câştigăm. Mai sunt două meciuri puternice. Nu e imposibil să batem Suedia şi apoi să mergem cu încredere în Spania. Aţi văzut câte ocazii am avut şi cu Norvegia, imposibil nu e nimic, dar trebuie să o băgăm în poartă”, a punctat atacantul de 28 de ani, care speră să revină pe teren după pregătirea de iarnă: „Mereu mă montez foarte bine, şi în pregătire, şi când am avut cele două operaţii mereu am revenit foarte repede. Îmi doresc foarte mult şi am avut ajutor foarte bun la CFR din partea preparatorului fizic, al fizioterapeutului, am lucrat foarte mult şi am revenit la un randament cât de cât bun repede, m-am operat şi la nici o lună am jucat cu Sepsi. Nimic nu e imposibil, important e să-ţi doreşti”, a concluzionat atacantul lui CFR Cluj..