Sport

George Țucudean revine la CFR Cluj! Cum se implică fostul golgheter al campioanei. Video

George Țucudean (31 de ani), fostul atacant al campioanei României, a decis să dea o mână de ajutor celor din Gruia. Ardelenii au făcut anunțul.
08.12.2022 | 17:20
George Tucudean revine la CFR Cluj Cum se implica fostul golgheter al campioanei Video
CFR Cluj e unul dintre cluburile care punctează cel mai bine la capitolul sponsori. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

George Țucudean s-a retras din cauza unor probleme la inimă, iar fostul campion cu CFR Cluj a stat departe de fotbal în ultimii ani.

George Țucudean, fostul golgheter al lui CFR Cluj, noul sponsor din Gruia

CFR Cluj a anunțat pe pagina oficială de Facebook un nou sponsor: „Bun venit în familia CFR, Crama MaxiMarc! George Țucudean revine alături de CFR Cluj! De data aceasta, însă, în calitate de partener al clubului. Compania sa și a familiei sale, Crama MaxiMarc, a devenit partenerul oficial al Campioanei României!”.

ADVERTISEMENT

Deși avea opțiunea să îi sponsorizeze pe cei de la UTA, clubul la care s-a lansat și el și tatăl său, crama familiei cu Țucudean intră în familia lui CFR Cluj: „MaxiMarc este o cramă tânără, din județul Arad, care a început fabricarea primelor vinuri în 2016, în crama veche, care acum este zonă de maturare. Astăzi, procesarea și vinificarea strugurilor se realizează în construcția nouă, dotată cu tehnologie de ultimă generație”.

Inițiatorul proiectului este nimeni altul decât Marius Țucudean, tatăl fostului fotbalist: „Motto-ul Cramei – ‘Where dreams become wines’ – a luat naștere dintr-o idee a lui Marius, tatăl lui George, care a avut trei visuri în copilărie.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ele a fost să dețină, la un moment dat, 15 rânduri de vie pentru a-și produce propriul vin. Acum, și-a îndeplinit visul! Crama MaxiMarc este locul în care visurile se transformă în vinuri”, se mai arată în comunicatul ardelenilor.

George Țucudean revine la CFR Cluj după mai bine de doi ani

Țucudean anunța pe 20 august 2020 că își pune ghetele în cui, după ce a câștigat două titluri de campion cu ardelenii: 2017-2018, 2018-2019 și o Supercupa României (2018).

ADVERTISEMENT

Fostul atacant a mai reușit un titlul de campion cu Viitorul, un event cu FCSB și a mai luat o Cupa României și o Supercupă și cu Dinamo.

George Țucudean, de la golgheterul Ligii 1 la antreprenorul care „umple” un milion de sticle de vin anual la crama sa „MaxiMarc”

George Țucudean deține în jur de 100 de hectare din podgoria Miniș- Măderat, podgoria Ardealului pe vremuri, aflate la 26 de kilometri de oraș, la poalele munților Zarandului, lângă râul Mureș.

ADVERTISEMENT

Zona viticolă este recunoscută și atestată încă din secolul XI și are suprafață de aproximativ 2.700 de hectare, pe o lungime de circa 50 de kilometri și o lățime cuprinsă între 1 și 4 kilometri.

Din crama familiei Țucudean pleacă anual nu mai puțin de un milion de sticle de vin! În țară, dar și la export. Printre soiuri se numără Feteasca Neagră, Merlot, numit „Suiram”, anagramare a numelui Marius, tatăl lui George Țucudean, scris de la coadă la cap, sau Cabernet Sauvignon: „Vin cu un caracter bine definit, cu tușe groase de fructe negre coapte, structură puternică, bine echilibrată între aciditate, alcool și taninuri si note elegante de lemn uscat și tabac”, e descrierea făcută de vinul.ro.

ADVERTISEMENT