News

George Ţucudean se operează de inimă la Viena! Când are loc intervenţia chirurgicală şi cât lipseşte atacantul lui CFR Cluj. EXCLUSIV

George Tucudean in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Sepsi OSK din etapa 26 a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Constantin Radulescu din Cluj-Napoca,

Cu o oră înaintea meciului dintre Viitorul şi CFR Cluj, oficialii campioanei au anunţat că George Ţucudean este indisponibil pentru meciul din Liga 1 şi va rata şi meciurile naţionalei cu Suedia şi Insulele Feroe din cauza unei leziuni musculare, care îl va ţine departe de gazon aproximativ o lună. FANATIK a aflat că situația lui George Ţucudean este mai complicată. Atacantul are probleme de inimă şi el urmează să fie operat la o clinică din Viena.

George Ţucudean se operează la inimă la Viena! Are aceeaşi probleme ca şi tatăl său

FANATIK a aflat că George Ţucudean se va opera în cursul zilei de luni la clinica din capitala Austriei, după ce problemele cardiace l-au împiedicat să evolueze în meciul cu Viitorul. Ţucudean a moştenit de la tatăl său sindromul Wolff-Parkinson-White, cel care l-a obligat pe Marius Ţucudean să pună ghetele în cui în anul 1994, la doar 27 de ani.

Din fericire, George îşi va putea continua cariera la cel mai înalt nivel şi după ce va suferi intervenţia chirurgicală, va putea reveni la efort maxim în 3 săptămâni, maximum o lună. Coincidenţă sau nu, este acelaşi termen dat în comunicatul FRF despre accidentarea lui Ţucudean, dar în care se precizează că sunt probleme musculare.

Tatăl lui George Ţucudean s-a lăsat în 1994, la vârsta de 27 de ani. Într-un interviu publicat de Prosport în anul 2000, tatăl lui Marius Ţucudean a vorbit despre afecţiunea la inimă care i-a stopat cariera: “Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament”, a spus Marius Ţucudean.

Razvan Marin,George Tucudean si Denis Dragus in meciul de fotbal dintre Serbia si Romania, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Partizan din Belgrad,
Razvan Marin, George Tucudean si Denis Dragus in meciul de fotbal dintre Serbia si Romania, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Partizan din Belgrad,

“Mi-a spus că pot să joc şi să nu păţesc nimic sau pot să mă las, să fug după tramvai şi să mor”

George Ţucudean a avut probleme cardiace în timpul meciurilor din Liga 1 în acest sezon. La pauza meciului cu Gaz Metan, 2-2, atacantul a fost schimbat deoarece “avea un puls ridicat în vestiar”, iar scenariul s-a repetat şi în meciul cu Astra, încheiat 1-1.

Însă, după intervenţia chirurgicală, George Ţucudean nu se va mai confrunta cu astfel de probleme şi va putea să îşi continue cariera de fotbalist, spre deosebire de tatăl său, care a decis să pună ghetele în cui: “Pentru că nu voiam să mă las, am mers la doctorul Carp, cel mai bun cardiolog din țară. El mi-a spus că pot să joc și să nu pățesc nimic sau pot să mă las de fotbal, să fug după tramvai și să mor. Mi-a recomandat să mă las dacă aveam și alte surse de venit”, spunea Marius Ţucudean în Prosport.