Fotbal intern

George Țucudean și-a anunțat oficial retragerea din fotbal: „Pentru binele meu, trebuie să mă opresc”

13.10.2020 | 17:49
George Tucudean sia anuntat oficial retragerea din fotbal Pentru binele meu trebuie sa ma opresc
George Țucudean și-a anunțat oficial retragerea din fotbal: „Pentru binele meu, trebuie să mă opresc”. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Deși Cosmin Contra a insistat să îl aducă la Dinamo, George Țucudean și-a anunțat oficial retragerea din fotbal. Ajuns la 29 de ani, deja fostul atacant a hotărât să nu mai joace.

Problemele de sănătate l-au determinat pe arădean să pună capăt carierei de fotbalist, mult mai devreme decât și-ar fi dorit.

ADVERTISEMENT

George Țucudean a evoluat în trecut pentru Dinamo, FCSB, Viitorul, CFR Cluj și a fost unul dintre cei mai buni atacanți din România în ultimii ani.

George Țucudean și-a anunțat oficial retragerea din fotbal

George Țucudean a fost principala dorință a lui Cosmin Contra pe parcursul perioadei de mercato ce tocmai s-a încheiat. Antrenorul lui Dinamo a fost, însă, și prima voce importantă care a anunțat că fostul atacant al CFR-ului nu va mai juca fotbal.

ADVERTISEMENT

„George Țucudean nu va veni la Dinamo și nu cred că se va mai întoarce pe teren”, spunea Contra după meciul dintre Chindia Târgoviște și Dinamo, din etapa a doua a Ligii 1, câștigat de târgovișteni cu 1-0.

Vorbele tehnicianului dinamovist s-au dovedit a fi adevărate, iar Țucudean și-a anunțat oficial retragerea astăzi, 13 octombrie. Fostul vârf se confruntă cu probleme cardiace din martie 2019 și a fost operat la Viena. Deși a fost informat de către medicii austrieci că ar putea reveni pe teren, Țucudean a decis să nu riște.

ADVERTISEMENT

„Ferească Dumnezeu, am fi putut vedea cazuri precum cel al lui Ekeng. Am luat decizia să mă retrag, pentru că nu se știe niciodată. Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc. Pentru binele meu și pentru binele lui Dinamo.

Mai bine să trăiască lumea cu ideea „mamă, ce bun a fost Țucudean acolo”, decât să zică „a venit Țucudean nepregătit, e mort și nu poate să joace”. Decât să mă înjure, să dau cu piciorul la tot ce am făcut bun în ultimii ani, am preferat să mă opresc”, a spus fostul atacant pentru Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru fostul atacant. Va avea grijă de afacerile familiei

La finalul anului 2019, FANATIK a discutat cu bunicul lui George Țucudean, care a anunțat în exclusivitate pentru site-ul nostru ce planuri de viitor are fostul golgheter al Ligii 1. Țucudean se va ocupa de afacerea cu vinuri a familiei sale

Pentru George și sora lui Miriam am pregătit totul la firmă. Au deja birourile lor și trebuie să se apuce de treabă. Decizia e a lui George, dar eu simt că nu va mai juca. Nu are de ce să mai riște dacă nu se simte în siguranță.

Are o familie frumoasă, a realizat foarte multe în carieră, a luat titluri, a jucat pentru națională, acum îmi doresc mult și îl aștept să preia frâiele afacerilor familiei. Că avem multă treabă!”, spunea Gheorghe Cosma pentru FANATIK.

Țucudean a câștigat trei titluri cu CFR Cluj și o Supercupă a României. La FCSB, a câștigat titlul, Cupa și Supercupa, iar cu Dinamo a cucerit o Cupă și o Supercupă. El a câștigat de două ori titlul de golgheter al Ligii 1, în 2018 și 2019.

Ultimul meci jucat de George Țucudean a fost CFR Cluj – Astra Giurgiu 2-1, în data de 2 martie 2020. El a jucat atunci timp de 20 de minute.

ADVERTISEMENT