News

George W. Bush a confundat invazia Rusiei în Ucraina cu cea a SUA în Irak. Fostul președinte american a dat vina pe vârstă

Fostul președinte american George W. Bush a gafat recent, în cadrul unui discurs ținut la Dallas. El a confundat invazia Rusiei în Ucraina cu cea a SUA în Irak.
19.05.2022 | 16:34
George W Bush a confundat invazia Rusiei in Ucraina cu cea a SUA in Irak Fostul presedinte american a dat vina pe varsta
George W. Bush a glumit și spus că la 75 de ani pot apărea probleme cu memoria. Foto: picryl.com
ADVERTISEMENT

George W. Bush a calificat din greșeală invazia Irakului drept ”brutală” și ”nejustificată” înainte de a se corecta pentru a spune că a vrut să se refere la invazia Rusiei în Ucraina.

Texanii s-au amuzat copios cu George W. Bush

Comentariile fac parte din discursul ținut la un eveniment organizat miercuri la Dallas. George W. Bush vorbea despre cum s-a ajuns la situația în care Rusia a intrat cu forțele armate în Ucraina, dar într-un moment de neatenție s-a referit la invazia SUA în Irak.

ADVERTISEMENT

”Rezultatul este o absență a verificărilor în Rusia și decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală a Irakului”, a spus Bush înainte de a se corecta și a da din cap. ”Adică, a Ucrainei”, completat imediat fostul lider de la Casa Albă

Fostul președinte american a ieșit rapid din încurcătură, folosind o glumă. El a pus greșeala pe seama vârstei sale (n.r. – 75 de ani), în timp ce publicul a început să râdă.

ADVERTISEMENT

În 2003, când Bush era președinte, SUA au condus o invazie a Irakului. Americanii și-au motivat acea acțiune cu acuzații despre o presupusă existență a unor unor arme de distrugere în masă, dar care nu au fost găsite niciodată în Irak.

A ajuns vedetă pe Twitter

În urma acelui conflict prelungit au murit sute de mii de oameni, în timp ce alte sute de mii au părăsit țara. Revenind la gafa lui Bush, presa americană a notat că remarcile lui au devenit foarte populare pe rețelele de socializare. Peste trei milioane de vizualizări a generat confuzia acestuia numai pe Twitter, după ce clipul a fost încărcat de un reporter de la Dallas News.

ADVERTISEMENT

Altfel, fostul președinte l-a comparat, de asemenea, pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu liderul britanic din timpul războiului Winston Churchill. În același context, George W. Bush l-a condamnat pe președintele rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei din Ucraina, conform nbcnews.com.

Tags: