Fotbal international

George Weah, fostul Balon de Aur, actualmente președinte al Liberiei, a compus un cântec împotriva coronavirusului. VIDEO

05.04.2020 | 15:17
George Weah fostul Balon de Aur actualmente presedinte al Liberiei a compus un cantec impotriva coronavirusului VIDEO
ADVERTISEMENT

Fanii lui AC Milan cu greu l-ar putea uita pe legendarul lor atacant din anii 90, liberianul George Weah, omul care marca goluri absolut fenomenale, așa cum a fost într-o partidă cu Verona, în care a plecat în dribling din fața propriului careu și după ce a trecut de șapte adversari a înscris.

George Weah a compus un cântec împotriva coronavirus

Valoarea sa deosebită nu putea rămâne nerăsplătită și George Weah a câștigat, absolut meritat, în anul 1995, trofeul acordat celui mai bun jucător care evoluează în Europa, Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Anii au trecut, acum George Weah are 53 de ani și a lăsat în urmă fotbalul, având o evoluție ascendentă în plan politic la cel mai înalt nivel.

Este astăzi președintele Liberiei

Fostul atacant se poate mândri cu o realizare de excepție, rar întâlnită în lumea sportului, popularitatea sa fiind atât de mare încât Weah a ajuns nici mai mult nici mai puțin decât președintele Liberiei, funcție pe care ocupă și în prezent.

ADVERTISEMENT

Weah a fost ales de trei ori și cel mai bun jucător al Africii, dar a avut neșansa să nu poată participa niciodată la un turneu final de CM pentru că Liberia, în afara sa, nu s-a remarcat la nivel de echipă națională niciodată. Și cât o fi fost de bun Weah era imposibil ca un singur jucător să califice o națională.

A mai încercat să compună muzică pe când era jucător

George Weah nu e străin de lumea muzicală, el având anumite încercări încă din perioada când se afla pe gazon, dar dincolo de câteva tentative nu a continuat.

ADVERTISEMENT

Până acum, când pandemia de coronavirus a început să bată tot mai insistent și la ușa continentului african, după ce a dat peste cap Asia, Europa și Americile.

Este o melodie manifest împotriva pericolului care amenință omenirea

George Weah a compus și muzica și versurile unui cântec prin care cheamă la luptă și unitate împotriva temutului virus. Cântecul se numește Let’s stand together and fight coronavirus, adică Să stăm împreună și să luptăm împotriva coronavirus.

ADVERTISEMENT

O melodie care a început deja să facă repede înconjurul lumii, mai ales că există și neașteptat de multă calitate în realizarea ei.

ADVERTISEMENT