Fotbal international

George Weah a revenit în naționala Liberiei! Președintele a jucat la 51 de ani în amicalul cu Nigeria. Video

12.09.2018 | 10:37
George Weah a revenit in nationala Liberiei Presedintele a jucat la 51 de ani in amicalul cu Nigeria Video
ADVERTISEMENT

Președintele Liberiei, George Weah, a revenit în echipa națională a țării sale la vârsta de 51 de ani. Fostul mare atacant al formațiilor AC Milan și Paris Saint-Germain a fost chiar titular în partida amicală împotriva reprezentativei Nigeriei.

Meciul care s-a disputat marți în capitala Liberiei, Monrovia, a fost organizat în mod special pentru ca tricoul cu numărul 14 purtat de George Weah să fie retras oficial de la națională.

ADVERTISEMENT

George Weah a jucat 79 de minute în amicalul Liberiei cu Nigeria

Actualul președinte al Liberiei, George Weah, a jucat timp de 79 de minute în amicalul cu Nigeria pierdut cu scorul de 2-1 și a fost ovaționat de public în momentul înlocuirii. Golurile nigerienilor au fost marcate de Henry Onyekuru și Simeon Nwankwo, în timp ce pentru liberieni a înscris Kpah Sherman din penalty.

George Weah a fost un atacant de succes, el evoluând la mari cluburi europene, ca AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea Londra, Manchester City şi Olympique Marseille. El a îmbrăcat de 60 de ori tricoul naţionalei Liberiei, pentru care a înscris 22 de goluri. Weah este singurul african câştigător al Balonului de Aur, în 1995.

ADVERTISEMENT
Suporterii l-au aclamat pe președintele George Weah la revenirea în echipa națională a Liberiei
Suporterii l-au aclamat pe președintele George Weah la revenirea în echipa națională a Liberiei

Weah a mai jucat în ianuarie într-un meci demonstrativ

La sfârșitului anului trecut, George Weah a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Liberiei, învingându-l categoric pe vicepreşedintele Joseph Boakai în turul secund. Fostul internațional a strâns 61,5%, în timp ce Boakai a primit doar 38,5% dintre voturile cetăţenilor. Aproximativ 56% din populaţia Liberiei a ieşit la vot, Weah fiind învingător în 14 dintre cele 15 districte ale ţării. George Weah a preluat ţara de la Ellen Johnson Sirleaf, cea care a fost prima femeie preşedinte din Africa, ea fiind la putere din 2006 în Liberia.

Cu două zile înainte de ceremonia de învestire care a avut loc la 22 ianuarie, George Weah s-a întors pe terenul de fotbal. Acesta a făcut senzaţie într-un meci demonstrativ organizat în Liberia şi la care a fost invitat şi Arsene Wenger, fostul său antrenor din perioada în care a jucat la AS Monaco.

ADVERTISEMENT

Liberia este o ţară creată în 1847, fiind întemeiată de către sclavii eliberaţi din Statele Unite ale Americii. Ţara lui Weah este cea mai veche republică modernă a Africii, însă ultimul transfer democrativ de putere a avut loc în 1944. Liberia se reface şi acum după războiul civil care a durat 14 ani şi s-a încheiat în 2003.

Tags: