News

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța, mână liberă de la liberalul Victor Costache! E considerată cel mai puternic funcționar în Ministerul Sănătății

17.01.2020 | 13:30
Georgeta Bumbac fina baronului PSD de Constanta mana libera de la liberalul Victor Costache E considerata cel mai puternic functionar in Ministerul Sanatatii
ADVERTISEMENT

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța, Felix Stroe are mână liberă de la liberalul Victor Costache! Membră în consiliile de administrație a 3 companii de stat, CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile, Bumbac a supraviețuit și venirii PNL-ului la putere.

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța, mână liberă de la liberalul Victor Costache!

Mai mult de atât, conform hotnews.ro, aceasta a fost numită ca secretar general al Ministerului Sănătății. De remarcat că ea ocupa funcția “cu caracter temporar” la solicitarea Vioricăi Dăncilă. Între timp și noul ministru, Victor Costache a semnat un Ordin ce prevede că Georgeta Bumbac să coordoneze nu mai puțin de 8 direcții și structuri din minister.

ADVERTISEMENT

Despre Georgeta Bumbac se ştie că este unul dintre cei mai vechi oameni din Ministerul Sănătăţii. Aici lucrează încă din 2011, ea fiind, anterior numirii ca secretar general, directorul Direcţiei generale economice din minister.

E considerată cel mai puternic funcționar în Ministerul Sănătății

Mai mult de atât, fina baronului PSD de Constanța este cunoscută în lumea medicală drept cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății. Interesant este că în acest moment, Georgeta Bumbac poate fi schimbată din funcție doar printr-o decizie politică, nefiind vorba despre o funcție ocupată prin concurs.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Georgeta Bumbac “a supraviețuit” ultimelor 8 guverne în calitate de director și, mai nou, secretar general în Ministerul Sănătății: Guvernele Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă și Orban.

Nici declarația de avere a acesteia nu este una de neglijat. Georgeta Bumbac a câștigat nu mai puțin de 77.965 de lei în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ADVERTISEMENT

Alți 55.646 de lei au intrat în conturile familiei pentru că este membru al CA al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile. Nu se termină aici – 53.643 de lei a încasat ca membru al CA al Companiei Naționale Aeroporturi București.

La aceste sume se adaugă 120.204 lei , salariul de director în Ministerul Sănătății. De altfel, într-un interviu acordat ziarului Libertatea în noiembrie anul trecut, Georgeta Bumbac spunea că “potrivit legii, poţi fi în trei consilii de administraţie maxim. Sunt funcţionar public de 23 de ani”.

ADVERTISEMENT

Direcția Generală Economică, Direcția Generală Juridică și Resurse Umane, Unitatea de Politici Publice, Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern, Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale, Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale, Unitatea de implementare și coordonare programe, Divizia achiziții, patrimoniu și IT sunt cele 8 structuri pe care le conduce Georgeta Bumbac în Ministerul Sănătății

 

ADVERTISEMENT