News

Georgia a rămas fără premier. Șeful Executivului și-a anunțat demisia pe Facebook

Autor: Daniel Scripcaru | 02.09.2019 | 15:30
Premierul Georgiei și-a dat demisia pe Facebook

Premierul georgian Mamuka Bakhtadze şi-a anunţat luni demisia imediată din funcţie! Anunțul care a surprins pe toată lumea a venit pe Facebook, acolo unde premierul a sus că şi-a îndeplinit misiunea în fruntea executivului georgian, transmite EFE.

Premierul Georgiei și-a dat demisia pe Facebook

“A fost creat cadrul pentru dezvoltarea strategică a Georgiei şi am luat decizia de a renunţa la funcţie deoarece consider îndeplinită misiunea mea din această etapă”, a scris premierul pe Facebook.

Mamuka Bakhtadze a mai adăugat că între sarcinile sale figura şi “aducerea la un nou nivel calitativ a relaţiilor cu SUA, UE şi NATO” și și-a motivat demisia spunând că “Niciodată nu am fost atât de aproape de familia europeană”, a arătat Mamuka Bakhtadze.

Premierul Georgiei și-a dat demisia pe Facebook
Premierul Georgiei și-a dat demisia pe Facebook. A spus că si-a indeplinit sarcina trasata, respectiv aducerea la un nou nivel calitativ a relaţiilor cu SUA, UE şi NATO

Demisia lui Mamuka Bakhtadze vine la două luni după protestele violente

Un reprezentant al partidului de guvernământ Visul Georgian a confirmat pentru presă că formaţiunea va anunţa marţi numele posibilului înlocuitor al lui Bakhtadze. Cel mai probabil succesor la şefia executivului este, conform experţilor, Giorgi Gajaria, actualul vicepremier şi ministru de Interne.

Formațiunea politică aflată la guvernare trebuie să prezinte preşedintelui ţării un nou candidat pentru şefia Guvernului într-un termen de şapte zile, după care se va pronunţa Parlamentul, în condiţiile în care gruparea proguvernamentală deţine 115 din cele 150 de mandate.

Bakhtadze, fost ministru de finanţe, fusese ales şef al guvernului de la Tbilisi în iunie anul trecut, după demisia lui Giorgi Kvirikaşvili, care a renunţat la funcţie din cauza divergenţelor cu partidul aflat la conducere şi pe fondul protestelor antiguvernamentale care au zguduit ţara.

Demisia lui Mamuka Bakhtadze vine la două luni de la un val de proteste violente, izbucnite în urma prezenței unui deputat rus în Parlamentul din Giorgia. 200 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre polițiști și populație, iar Rusia a suspendat temporar zborurile de pasageri între cele două ţări. Turismul din Georgia a fost astfel foarte afectat, în plin sezon estival.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!