News

Georgian Drăgan, noul purtător de cuvânt al MAI, este autorul fake news-ului cu „Munții Apuseni”

06.08.2019 | 12:28
Georgian Dragan noul purtator de cuvant al MAI este autorul fake newsului cu Muntii Apuseni
Georgian Drăgan, noul purtător de cuvânt al MAI, este autorul fake news-ului privind Munții Apuseni *foto: ph-online.ro

Una dintre primele mutări pe care le-a făcut Mihai Fifor după ce a preluat, din nou, interimatul în cadrul Ministerului de Interne este aceea de a-l numi pe Georgian Drăgan de la Poliția Română drept noul purtător de cuvânt al MAI. Inspectorul de poliție Georgian Drăgan a fost cel care a lansat în spațiul public, în prima zi de după crima de la Caracal, fake news-ul privind faptul că STS ar fi trimis poliției „trei locații greșite”, inclusiv una în munții Apuseni.

Georgian Drăgan este noul purtător de cuvânt al MAI

Georgian Drăgan a fost până de curânt purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române. El a fost autorul declarației prin care a anunțat că STS a trimis polițiștii olteni chiar și în munții Apuseni: „A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo și nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau”.

Informația oferită de Georgian Drăgan a fost demontată de STS, care a publicat hărțile de localizare ale apelurilor 112. Deși acopereau o arie foarte mare, de 9 kilometri pătrați, localizarea se afla în zona domiciliului lui Gheorghe Dincă și în niciun caz în Munții Apuseni. Serviciul de Transmisiuni Speciale avea să explice apoi că nu putea să ofere o localizare mai restrânsă, pentru că atât îi permitea aparatura din dotare.

Georgian Drăgan, noul purtător de cuvânt al MAI, este autorul fake news-ului privind Munții Apuseni
Georgian Drăgan, noul purtător de cuvânt al MAI, este autorul fake news-ului privind Munții Apuseni

Raportul MAI a arătat că STS a fost devină pentru operațiunea din cazul Alexandrei

După câteva zile, raportul MAI care a prezentat cum s-au desfășurat evenimentele în cazul Caracal au dovedit faptul că întreaga operațiune s-a desfășurat cu greutate din cauza Poliției Române. Asta după ce tehnica de localizare a Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției a ajuns să fie folosită abia la 11 ore de la primul apel la 112 al Alexandrei Măceșanu.

Tags: