Life

Georgiana Lobonț, pedepsită de tată că nu îi gătește soțului nici măcar de Crăciun: ”Sunt sătulă”

Celebra interpretă de muzică de petrecere, Georgiana Lobonț a fost certată ani de zile de propriul părinte că nu-i gătește partenerului nici măcar de sărbători.
23.12.2022 | 11:30
Georgiana Lobont pedepsita de tata ca nu ii gateste sotului nici macar de Craciun Sunt satula
ADVERTISEMENT

Georgiana Lobonț, una dintre cele mai în vogă interprete de muzică de petrecere, a fost pedepsită ani de zile de tatal ei pentru că refuza să învețe să gătească și mai ales pentru că niciodată de Crăciun nu-și răsfăța soțul cu bucate realizate cu propriile-i mânuțe.

Georgiana Lobonț, pedepsită de tată că nu îi gătește soțului

Aflată pe culmile succesului, celebra artistă este zilnic pe drumuri și nu mai are timp de copii și de soț, iar de gătit nici nu mai poate vorbi. Povestind despre cum arată sărbătorile acum, comparativ cu anii copilăriei, vedeta afirmă că sunt diferențe mari în special în privința timpului petrecut în sânul celor dragi.

ADVERTISEMENT

De altfel, Georgiana Lobonț recunoaște că și-a neglijat băiețelul și fetița, fiind crescuți mai mult de bunici. Însă, precizează ea, zilnic se mobilizează gândindu-se că fac totul acum pentru că sunt tineri și mai ales pentru a le putea oferi un viitor mai bun celor doi micuți

Își lasă copiii și pleacă, chiar și de sărbători

– Ce faci de sărbători?

Vom fi pe drumuri. Cred că mama m-a făcut pe drumuri, că altfel nu pot să-mi explic (n.r. râde). Toată luna decembrie vom fi la evenimente, inclusiv pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun. În prima parte a zilei voi merge la biserică cu familia, dar seara la 19:00 vom avea avion și vom decola spre Londra. Ne așteaptă 500 de suflete de români. Pe 26 decembrie luăm avionul și mergem direct în Neamț.

ADVERTISEMENT

De Revelion vom fi în Bruxelles, la o petrecere cu 1.000 de oameni. Organizatorii ne cer și asta mă bucură, pentru că știu mi-am cam neglijat copiii. Asta mă doare, că nu am mai mult timp să stau cu ei, să mă joc cu ei, să mă pun la mintea lor.

Mi-a dori să nu mai fiu tot timpul cu gândurile în alte părți, să răspund mereu la telefon, dar, vorbeam cu soțul meu, noi tot ce facem acum este pentru că suntem tineri. Apoi este păcat de talent să nu profităm, plus acum trebuie să profităm de succesul de care mă bucur. Pe lângă toate astea, noi până la urmă pentru copiii noștri muncim. Mai tragem 3-4 ani în forță, după care poate că o să o lăsăm mai moale.

ADVERTISEMENT

”M-a certat rău de tot din cauza asta, m-a și pedepsit”

– Mai ai timp să mai stai pe acasă și să gătești de Crăciun?

Nici să nu aude de gătit, pentru că mie nu îmi place. Mama mea este o gospodină extraordinară, face cele mai bune mâncăruri. Adoram să mănânc ce făcea când locuiam cu ei. Tata mereu îmi spunea când eram mică să mă duc să învăț și eu să fac că o să mă mărit și nu o să știu să-i fac nimic soțului – ce o să zică bărbată-tu? O să vă certați din cauza asta! – așa îmi spunea mereu.

M-a certat rău de tot din cauza asta, m-a și pedepsit că nu mă duc să fac de mâncare. Și i-am spus nervoasă, eram un copil – eu în viața asta o să muncesc și o să ajung să-mi permit să mănânc numai la restaurant să nu stau la cratiță.

ADVERTISEMENT

Le respect de gospodine, eu ador mâncarea făcută în casă, dar nu-mi place să le fac eu. Pierzi mult timp și când e gata eu deja sunt sătulă și nu mai gust nimic. Nu o să gătesc eu, dar o să facem naveta de la părinții mei la socri. O să asistăm la cozonaci și la prăjituri.

Georgiana Lobonț, noră de preot

– Îți aduci aminte de vreo rețetă pe care o făceai cu mama de sărbătorile de iarnă?

Când vine Crăciunul, în familia mea îl ascultăm pe Hrușcă în bucătăria de vară și acolo facem cozonac cu nucă, cacao și mac. Eu fac ce zice mami. O ajut, că harnică sunt. Și curățenia îmi place să o întrețin, că de nu se întâmplă ceva rău (n.r. râde).

O să facem bradul, bem vin cu scorțișoară. Am vorbit și cu niște neamuri din satul natal al mamei mele să mergem cu copilașii să-i ducem la colindat. Să vadă că oamenii păstrează tradiția și după ce ai terminat de colindat, îți oferă nuci, mere, colăcei, bomboane.

Mergem la biserică, mai ales că socrul meu este preot. Mă simt și mai binecuvântată când merg și copiii îl văd, se bucură. Încep să devină conștienți că bunicul lor este preot și este în altar. Edi îi face mare bcurie să intre cu soțul meu. Noi fetele stăm pe băncuță cu bunica, cu doamna preoteasă. Vin și străbunicii copiilor.

”Îi puneam pe toți și ne cumpăram ba o bicicletă, ceva ce nu ne luau ai noștri”

– Îți amintești de ce cadouri primeai când erai mai mică de la Moș?

Cadourile… erau o pungă de lego, o sticlă de suc, portocale sau banane. O păpușică, o bluzică sau o pereche de papuci de casă. Erau cadouri simple. Ne strângeam pe stradă câte 30 de copii și mergeam la colindat.

Acum suntem mari, adulți, fiecare prin altă țară și nu ne mai adunăm cu toții așa cum o făceam. Dar amintirea cazematei de zăpadă, cum zice și Delia în piesa ei, nu o să o uit niciodată. Făceam îngerași în omăt. Strângeam o grămadă de bani din colindat, iar noi eram trei fete, aveam de trei ori suma. Îi puneam pe toți și ne cumpăram ba o bicicletă, ceva ce nu ne luau ai noștri. Era foarte frumos.

– Anul acesta ai ceva pe lista de dorințe pentru Moș?

Eu nu, doar sănătate, că în rest nimic material. Am tot ce mi-aș fi putut dori și chiar mai mut decât am crezut vreodată că o să pot reuși până la vârsta asta. Timp cu familia să ne bucurăm de viață. Până la urmă tot simplitatea și sufletul contează cel mai mult, nu lucrurile materiale.

ADVERTISEMENT