News

Ger cumplit în România: -25 de grade. ANM a emis cod galben pentru mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de ger. Urmează zile în care minimele vor scădea sub -25 de grade Celsius în unele regiuni.
08.02.2023 | 10:48
Ger cumplit in Romania 25 de grade ANM a emis cod galben pentru mai multe judete
Alertă cod galben de ger în România. ANM anunță temperaturi de -25 de grade. Zonele afectate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Valul de aer polar ajuns deasupra României în această săptămână se va intensifica. Începând de miercuri, mai multe județe se vor confrunta cu temperaturi extrem de scăzute.

Alertă cod galben de ger în România. ANM anunță temperaturi de -25 de grade. Zonele afectate

Meteorologii ANM au emis, în această dimineață, o alertă cod galben de vreme deosebit de rece și ger persistent. Avertizarea va fi în vigoare în intervalul 8 – 11 februarie. Până sâmbătă, în mai multe zone se așteaptă nopți și dimineți greu de suportat.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație din acest punct de vedere va fi în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei. În aceste zone, mai ales noaptea şi dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că nopțile şi diminețile vor fi local geroase şi în restul ţării. Aici, temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade.

ADVERTISEMENT

Judeţele vizate de codul galben emis de ANM sunt: Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Sibiu, Botoşani, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Alertă cod galben ger - Administrația Națională de Meteorologie - harta
Alertă cod galben ger – Administrația Națională de Meteorologie – harta. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București. ANM anunță nopți geroase și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis și o prognoză specială pentru municipiul București. Deși nu se află sub alertă cod galben de la ANM, Capitala nu va fi ocolită de ger pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

”Vremea va fi rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Vot fi temperaturi maxime de 0…4 grade și minime de -8…-6 grade, mai coborâte în zona periurbană până în jurul valorii de -10 grade.

Cerul va prezenta înnorări pe parcursul zilei de miercuri (08 februarie) când trecător va mai ninge slab, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat”, se arată în prognoza specială a meteorologilor.

ADVERTISEMENT

În același timp, Administraţia Naţională de Meteorologie informează că va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice. Dacă gerul se va intensifica, ar putea intra în vigoare noi alerte.

ADVERTISEMENT